La aceasta ora, Politia Locala din Piatra- Neamt, desfasoara o actiune inceputa de pe data de  6.01.2017, de identificare a persoanelor fara adapost si indrumarea lor catre centrele de asistenta sociala, unde le sunt asigurate conditii de cazare, pentru a nu suferi din cauza frigului extrem.

Reamintim ca pana maine noapte, judetul Neamt se afla sub atentionare meteo, cod portocaliu de ger si se vor inregistra temperaturi extreme, de pana la -29 de grade Celsius

Loading...

Comunicat de presa Politia Locala:

”Urmare a temperaturilor extrem de scazute din ultima perioada, Politia Locala Piatra Neamt a organizat si executat o actiune cu caracter permanent incepand cu 6.01.2017, zilnic intre orele 19.00-22,00, impreuna cu lucratori ai Directiei de Asistenta Sociala, pentru identificarea persoanelor fara locuinta (adapost)  si luarea masurilor de protejare a vietii si sanatatii acestora prin indrumarea catre centrele de asistenta sociala in vederea evitarii riscului de hipotermie si acordarii ingrijirilor necesare.

Cu aceasta ocazie au fost identificate pana in prezent un numar de 25 de persoane fara adapost din care 14 au fost internate in Centrul Social “Speranta”, o persoana a fost transportata direct la U.P.U Neamt, datorita starii hipotermice, celelalte persoane refuzand deplasarea le centru.

Exemplu: La data de 08.01.2017,orele 21,00,numita G.F. in varsta de 31 ani, persoana fara adapost, a fost depistata pe str. Mihail Kogalniceanu, in zona magazinului Dioda, care a refuzat internarea la centru social.

La data de 08.01.2017,orele 20,30 in zona garii Piatra Neamt a fost depistata numita S. V. din Comuna Stefan cel Mare, care era in stare hipotermica, fiind transportata la UPU Neamt”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ