În urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, în ultima săptămână, au fost identificate 170 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Poliţiştii din întreaga ţară au depistat, în perioada 28 august – 3 septembrie a.c., 130 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 75 de minori. Aceştia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, au fost depistate 40 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea 30 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 2 aveau mandate de arestare preventivă, 5 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, două persoane au evadat din locurile de deţinere, iar pe numele unei persoane era emisă o sentinţă penală de internare.

Prin urmare:

■ La data de 28 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au depistat un bărbat care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Cel în cauză, de 43 de ani, din Tîrgu Neamţ, a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al judeţului Neamţ.

■ Un bărbat, dat în urmărire întrucât se sustrăgea arestării preventive, a fost depistat de poliţiştii din Ialomiţa, în municipiul Slobozia, la data de 1 septembrie a.c.. Persoana în cauză, de 55 de ani, din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Bărbatul a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Sursa:  comunicat IGPR

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.