Politistii de la rutiera au desfasurat o ampla actiune in week-end, pe drumurile unde se inregistreaza frecvent accidente rutiere. Nu le-a scapat nimic si in cadrul actiunii au fost prinsi pe picior gresit, soferi, biciclisti si pietoni. Au fost amplasate si radare in cascada, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt:

”Pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi pentru diminuarea riscului rutier, în acest week-end, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive, pe tronsoanele de drum ce prezintă un risc crescut de accidente.

La aceste activități desfășurate, în sistem integrat, au participat efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, radarele folosite fiind amplasate în sistem cascadă.

Astfel, în cadrul acestei acțiuni, poliţiştii au depistat 25 de conducători auto, care nu au respectat legislaţia în vigoare și cărora le-au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

Dintre aceștia 12 au fost sancționați pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h iar 8 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot în cadrul acestei acțiuni, polițiștii au constatat patru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care una de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, polițiștii au aplicat 339 de contravenții, dintre care 200 au reprezentat sancționarea nerespectării regimului legal de viteză, 14 abateri săvârșite de pietoni iar 6 de bicicliști, 15 sancțiuni fiind aplicate pentru constatarea unor defecțiuni tehnice minore.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.