Un incendiu provocat intentionat a izbucnit ieri la anexa unei gospodarii din Bîrgauani. Este vorba despre un adapost de animale al carui acoperis a fot distrus in intregime, anunta ISU Neamt:

”Joi, 03.08.2017, la ora 21:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din com. Bîrgăuani, sat. Certieni. Pentru localizarea și stingerea incendiului, au fost mobilizate următoarele forțe și mijloace: nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț şi trei pompieri voluntari din cadrul SVSU Bîrgăuani.

Loading...

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

În urma evenimentului au ars: 50 mp adăpost animale, construit din lemn, cu acoperiș astereală lemn, învelitoare azbociment.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.”

Si la Secuieni a avut loc un incendiu, la o casa din satul Secuienii noi:

”Joi, 03.08.2017, la ora 01:54, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o casă în satul Secuienii Noi, comuna Secuieni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars obiecte de mobilier, s-au degradat biblioteca şi un calculator.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la un cablu electric defect”.”

Tot ieri, potrivit ISU Neamt, mai multe elemente de munitie au fost gasite la Brusturi:

”Joi, 03.08.2017, la ora 12:30, în cadrul desfășurării pregătirii de specialitate în teren, echipa pirotehnică a raportat în Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț despre descoperirea unor elemente de muniție în satul Poiana din comuna Brusturi.

La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat o lovitură de aruncător calibrul 50 mm și trei cartușe cal. 7,62 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. A fost verificată zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 1000 mp și nu au mai fost identificate alte elemente de muniție.”

Ionut CORFU (foto coperta- arhiva)

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ