Omul de cultura nemțean, Adrian Alui Gheorghe a avut o prima reactie dupa ce doua instante i-au dat dreptate in procesul contra CJ Neamt. Alui Gheorghe a fost demis abuziv din functia de director al Bibliotecii Judetene G.T. Kirileanu, in luna mai 2017, dupa ce conducerea PSD a CJ Neamt s-a simtit ofensata pentru ca acesta a indraznit sa-si exprime pe o retea de socializare, sustinerea pentru protestele de la inceputul anului 2017, contra OUG 13.

Citeste si: EXECUTAT LA ORDIN, ADRIAN ALUI GHEORGHE A CÂȘTIGAT PROCESUL CU CJ. NEMȚENII, BUNI DE PLATĂ

In reactia sa de ieri, Alui Gheorghe zugraveste succint dar tăios stadiul actual al societatii romanesti, mai ales dupa ce a simtit pe propria piele ce inseamna sa te opui unor ”…mercenari politici care au urcat pe spinarea acestui popor creştin, prea îngăduitor”, dupa cum îi caracterizeaza chiar el pe cei care au ordonat executia sa din functie si care efectiv au confiscat un judet intreg si in curand intreaga tara. Concluzia lui Adrian Alui Gheorghe: ”Nu cutremurele, nu războaiele, nu intemperiile vor putea destructura societatea românească, ci prostia şi caracterele nefaste scăpate în posturi şi locuri de decizie.”

Adrian Alui Gheorghe:

La (un) capăt de drum

Sunt la capătul unui drum lung şi anevoios. Două Instanţe au consfinţit un verdict pe care l-au dat, cu mult înainte, opinia publică, personalităţi publice, jurnalişti, scriitori, oameni care au cîntărit cu bun simţ, cu decenţă, „o execuţie publică” făcută de nişte mercenari politici care au urcat pe spinarea acestui popor creştin, prea îngăduitor. Şi a acestui judeţ …! Prin acest tip de gesturi, de comenzi şi execuţii, indivizii care au luat cu tupeu în posesie societatea, vor să ţină România departe de civilizaţia Europei, democraţia e văzută ca o posibilitate de manipulare continuă, istoria se negociză, cultura este dispreţuită.
Dar cînd un cetățean se confruntă în justiţie cu un sistem (grupare, gaşcă, partid etc.) şi cîştigă, de fapt JUSTIŢIA este cea care cîştigă, își confirmă prezența în societate. De asta, mulţumesc Justiţiei din România că încă există, apreciez atitudinea completelor de judecată de la Tribunalul Neamţ şi de la Tribunalul Bacău care au cîntărit cu justeţe acţiunea în forţă, nefondată, mincinoasă a Consiliului Judeţean Neamţ. Faptul că au fost acordate şi daune morale (indiferent de sumă, putea fi şi un leu … moral!), demonstrează corecta apreciere, reconfirmă abuzul pus la cale, premeditat. Cineva m-a întrebat, recent, într-un interviu, ce pedeapsă aş vrea să le dau celor care m-au „executat”? Aş vrea să îi uit, așa cum merită, să îi arunc peste „bordul memoriei”, ca pe un vis urît pentru mine dar și pentru o societate care se vrea, în același timp, creștină, europeană, de nivelul secolului XXI și … normală. Cred că i-aş pune, în acelaşi timp, pe cei care au fost parte la „execuţie”, să se uite în oglindă şi să îşi spună de o sută de mii de ori că sunt mîndri de ei înşişi că au pus la cale o ticăloșie…! Că au anticipat-o, că s-au întîlnit prin grotele lor, că au conspirat, că și-au luat şi un preţ, au făcut un tîrg …! Îmi imaginez, cu imaginaţia scriitorului, modul în care se întîlneau, conspirau, urau, negociau, modul în care vedeau Biblioteca nu ca pe un loc al memoriei infinite, ci ca pe o posibilitate de … afaceri dubioase, de manipulare fonduri, posturi etc. Nu le mai dau numele acum, o carte, „studiu de caz”, va aduna toate probele abuzului, cu documente, dar mai ales cu imensul val de solidaritate din societate, din județ și din țară. A fost, pentru mine și un prilej de a verifica și re-vedea lumea din jur în condiţii speciale și am constatat că pe lumea asta prietenia e un apostolat, nu oricine e demn de el.
România, ţară cu drepturi depline în Europa? România la Centenar? Din păcate, trăim în vremea evenimentelor mari şi a oamenilor mici. Nu cutremurele, nu războaiele, nu intemperiile vor putea destructura societatea românească, ci prostia şi caracterele nefaste scăpate în posturi şi locuri de decizie.
Mulțumesc Casei de avocatură „Mătășel & Mătășel” pentru profesionalism și determinare. Avocaţii care „trăiesc” cauzele sunt adevăraţii profesionişti în domeniu. Au demonstrat-o!

Adrian Alui Gheorghe
Piatra Neamţ, 29 septembrie, 2018

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.