Inca de la inceput trebuie sa facem precizarea ca expresia ”Hau hau Piatra Neamt” reprezinta o denumire generica data presei cantatoare de ode pentru conducatorii iubiti si apartine jurnalistului Valentin Balanescu (Mesagerul), cel care intr-un moment de maxima inspiratie a folosit-o ieri intr-un editorial video in care a abordat subiectul banilor de la CJ pentru jurnalistii obedienti. Filmarea poate fi vazuta integral mai jos si ne alaturam opiniei jurnalistului amintit, chiar daca avem mici rezerve fata de unele aspecte prezentate de acesta.

Scandalul banilor pentru presa aservita a aparut la inceputul anului 2018, cand a fost intocmit bugetul Consiliului Judetean si un jurnalist s-a dat de ceasul mortii ca fondurile pentru presa sa fie majorate de la 80.000 de lei la 500.000 de lei. Intr-un final, bugetul pentru presa a fost majorat la 250.000 de lei. Subiectul a fost abordat de noi in mai multe articole.

Exemple: LA CINE AJUNG BANII CJ NEAMȚ? 2,5 MILIARDE DE LEI VECHI PENTRU PRESA DE CASĂ sau BANI DE LA CJ PENTRU PRESA ASERVITĂ. PREȚ FABULOS PENTRU UN SIMPLU ANUNȚ DE ȘEDINȚĂ. CINE ESTE CAMPION LA ÎNCASĂRI

Numai ca din cauza vitezei si a lacomiei de bani multi castigati usor, s-au facut niste pasi gresiti observati de presa locala (evident, cea cu redactii in care exista verticalitate) si intentia organizarii unei licitatii care trebuia sa fie cu dedicatie a fost abandonata. Deranj mare, pentru ca erau bani dar nu se puteau lua si de aici totul se transforma intr-un fel de alba-neagra. S-au incercat niste negocieri cu fiecare redactie in parte insa si acestea au fost sortite esecului. Punga era plina, vremea trecea, iar banii nu puteau fi luati. Intre timp, tvmneamt si vestea.net au anuntat ca vor publica gratis orice material de la CJ Neamt. Deranjul, si mai mare. Ziele trecute, s-a mai incercat o mascarada, adica organizarea unei licitatii a caror conditii trimitea presa scrisa la plimbare. 90% din bani urmau sa ajunga la presa online. A naibii coincidenta, pentru ca pe online este si ”Hau hau Piatra Neamt”. Televiziunile si radiourile au fost excluse cu totul ca sa ramana mai mult pentru ”Hau hau Piatra Neamt”.

Dupa ce au luat atitudine jurnalistii care si-au dat seama in ce directie bate vantul, ieri, alta surpriza. CJ Neamt anunta ca si cea de a doua tentativa de licitatie se anuleaza (nota- later edit: informatia a aparut pe surse si cel putin deocamdata nu este confirmata oficial). Mirosea de la o posta ca si aceasta licitatie e cu dedicatie, conditiile de participare fiind in asa fel concepute incat nimeni din presa locala nu le indeplinea si cel mai probabil, ar fi aparut de nicaieri o firma care se incadra perfect in cerinte. Din informatiile noastre, firma pentru care era pregatita licitatia apartine prin interpusi unei persoane deloc straine de combinatiile din CJ si prin intermediul acesteia, banii pregatiti pentru ”Hau hau Piatra Neamt” ar fi ajuns negresit la destinatie, chiar daca presa ”Hau hau Piatra Neamt” se dadea ranita in avans, adica preventiv, sa nu se prinda fraierii de combinatie.

Prin urmare, tvmneamt isi exprima solidaritatea cu colegii din presa scrisa si sustine demersurile redactiilor neobediente pentru demascarea tentativelor de sifonare a banilor publici catre redactiile de tip ”Hau hau Piatra Neamt”. Totodata, anuntam din nou ca tvmneamt nu va incasa in anul 2018 niciun leu de la CJ Neamt si ramanem in continuare dispusi sa publicam gratis orice material sau anunt de la institutia amintita.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.