A fost alerta ieri dupa-amiaza intr-un bloc din Piatra Neamt, dupa ce o ”gospodina” a vrut sa gateasca, insa a plecat din apartament dupa ce a pus tava cu mancare in cuptorul aragazului. Ajutor de bucatar au fost pompierii ISU, care au intrat in locuinta si au scos din aragaz bucatele facute scrum, inainte sa se declanseze in incendiu. ”Prin apel la 112, în jurul orei 14:34, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la un apartament dintr-un bloc de locuințe situat pe strada Dr. Iacomi din municipiul Piatra-Neamț.

Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț s-au deplasat la locul solicitării și au constatat că incendiul se manifesta în interiorul unui apartament situat la primul etaj,
la o tavă uitată în cuptor.  Pompierii au stins incendiul și au aerisit încăperea. În interiorul apartamentului nu se aflau persoane. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor. Nu au fost victime”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

Recomandarile pompierilor:

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, vă recomandăm:
✅nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
✅după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
✅curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
✅nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.