Actualizare- 19 martie:

ISU Neamt: Arderea de vegetație uscată din data de 18 martie a.c., de pe un teren proprietate privată din orașul Bicaz – Izvorul Muntelui, care s-a propagat la fondul forestier, unde au ars aproximativ 10 hectare de litieră și cioate și arbori uscați(aproximativ 20 metri cubi lemn). Lupta tuturor forțelor angrenate pentru lichidarea tuturor focarelor a durat aproximativ 6 ore și a implicat 2 ofiteri și 26 de subofitțeri din cadrul ISU Neamț, 10 voluntari din cadrul SVSU Bicaz și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Bicaz.

Proprietarul terenului de unde a pornit arderea de vegetație uscată și a resturilor vegetale, care s-a propagat la fondul forestier, a fost sancționat cu amendă de către inspectorii de specialitate din cadrul instituției noastre.

Acțiunea de sancționare contravențională a celor vinovați de producerea incendiilor de vegetație, care pot fi identificați, va continua

Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost ,,foc deschis în spaţii deschise sau fumatul în locuri nepermise”.

          Reamintim cetățenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Actualizare ora 16: ”In acest moment incendiul din Izvorul Muntelui se manifestă la litiera din fondul forestier și la câteva cioate uscate. Flacarile sunt localizate și se lucrează în continuare pentru lichidarea tuturor focarelor”, declarat purtatorul de cuvant ISU Neamt.

WhatsApp Image 2019-03-18 at 15.36.45

Stirea initiala: Zeci de incendii de vegetatie uscata s-au produs in ultimele zile in judetul Neamt, pompierii fiind solicitati zilnic sa intervina la cate 5-10 astfel de evenimente.

Un astfel de incendiu a izbucnit si astazi in jurul orei 13, la Izvorul Muntelui. Incendiul s-a extins de la o pasune aflata pe un teren foarte abrupt, la padurea din zona. La ora redactarii, pe langa 10 hectare de pasune, ardeau peste 2.000 de metri patrati de litiera, focul amenintand padurea formata din specii de rasinoase si foioase, potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant Romsilva Neamt.

La ISU Neamt este deja stare de alerta, la fata locului fiind trimisi 10 pompieri de la Detasamentul Piatra- Neamt, chemati de acasa, urmand ca alti 10 sa fie trimisi la Izvorul Muntelui dupa ce ies din tura, iar daca va fi nevoie vor fi chemati din timpul liber mai multi pompieri, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtator de cuvant ISU Neamt. Pentru limitarea incendiului actioneaza si 15 angajati si voluntari Romsilva Neamt. La fata locului este si seful ISU Neamt.

Potrivit unor martori, flacarile ar fi pornit dupa ce un cetatean a dat foc unor resturi vegtale in propria curte.

Ionut CORFU (sursa foto: ISU Neamt)

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.