In ultimele zile, s-a facut mare tam tam pe subiectul noului site PSD, destinat cel putin la nivel declarativ, celor care sunt neajutorati in aceste vremuri grele care au lovit Romania si intreaga omenire. Site-ul a fost promovat si de o parte din presa centrala si se numeste alaturidetine.ro. Adica PSD este alaturi de tine, cel care nu poti sa iesi din casa decat doua ore pe zi, sau alaturi de tine, cel care nu te poti deplasa si care nu poti fi ajutat de nimeni din cauza restrictiilor de circulatie sau pur si simplu pentru ca ai ramas singur pe lume.

Ideea si gestul in sine, par a fi cu scopuri cat se poate de nobile, numai ca in realitate, lucrurile nu stau chiar asa si totul pare a fi doar o mascarada electorala cu iz de coronavirus, dar care din pacate dă sperante desarte celor care chiar au nevoie de ajutor si trag nadejde ca in sfarsit, un partid politic din Romania s-a gandit sa faca ceva bun si pentru oamenii de rand, aflati in nevoi.

Ieri seara, 22 aprilie la ora 19:30 (data si ora se pot vedea pe captura de mai jos), reporterul tvmneamt.ro a accesat site-ul care intampina vizitatorii cu mai multe mesaje de solidaritate: ”Te ajutam. Doar impreuna putem depasi criza”, ”Scrie-ne! Nu esti singur”. Sau ”Suntem aici, alaturi de tine. La distanta, dar mai uniti ca niciodata”. Evident ca un batran sau oricare alta persoana aflata in nevoie sau suferinta, va crede instant ca i-a pus social democratia mana în cap si va spera ca problemele lui generate de starea de urgenta din Romania, sunt ca si rezolvate.

La rubrica ”Spune-ne problema ta” am dat peste un formular pe care l-am si completat. Nu pentru a lua in derâdere proiectul, ci pentru a vedea cu ochii nostri daca politicienii au devenit deodata mai umani. Ca un test. La deschiderea rubricii, apare mesjaul ”Spune-ne cum putem fi alaturi de tine”, iar primul camp ne-a invitat sa selectam o optiune din vreo 5 disponibile (intre timp, de ieri pana astazi, acest camp a fost eliminat de pe site). Am selectat ”Aprovizionare/cumparaturi la cerere (alimente si medicamente)”.

Am ales apoi si un nume fictiv, Vasile Tabacaru, din judetul Neamt, care se presupune a fi o persoana in varsta, fara ajutor si am completat un alt camp, cu mesajul ”Nu pot sa-mi procur singur alimentele”. S-a completat si un numar de telefon (real de data asta, mail-ul nu este obligatoriu) si ne-am imaginat ca suntem nea Vasile Tabacaru, un batran singur si neajutorat, care si-a pus speranta in PSD. Ca ”Doar impreuna putem depasi criza”. Si ne-am pus pe asteptat, sa vina salvarea social democrata.

Dupa o zi de asteptare, concluzia este una singura: Daca nea Vasile ar fi fost o persoana reala, in mod sigur ar fi avut o soarta tragica. Ar fi murit ori de inaniție ori din lipsa de medicamente, pentru ca de la PSD n-a mai sunat nimeni nici pana la ora redactarii acestui articol: 23 aprilie, ora 20:45.

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.