La inceputul lunii aprilie 2018, Publiserv a asfaltat o portiune din bulevardul Dacia din Piatra-Neamt apoi a trecut la asflatarea strazii Eroilor din fata cimitirului Borzoghean. Exista suspiciuni ca ambele lucrari sunt facute ilegal, deci in administratia pietreana pe langa o incompetenta dovedita cu varf si indesat, domneste si amatorismul.

Publiserv era intr-o criza de imagine si tocmai incerca sa-si revina dupa bumbaceala primita din partea opiniei publice in luna martie cand orasul a fost abandonat sub zapezi, dar era si in criza de bani, pentru ca iarna 2017-2018 nu a fost foarte generoasa din punct de vedere al precipitatiilor, deci si incasarile Publiserv au fost pe masura. Trebuie reamintit ca Publiserv traieste exclusiv din banii primariei, iar iarna nu poate face altceva decat deszapezire. Si cum din aproximativ 100 de salariati, jumatate sunt personal TESA cu salarii de mii de lei pe luna, o iarna blanda pune serioase probleme companiei gaura-neagra pentru banii publici.

Loading...

Asa ca s-au scos in graba utilajele pentru asfaltare (ce a iesit se poate vedea cu ochiul liber, dar asta este alta poveste care merita tratata separat) si s-a dat drumul repede la treaba, pentru a se incasa cat mai repede niste bani si pentru nelipsitele sedinte foto cu extraordinara si nemaivazuta realizare, plus nelipsitele articole de presa platite, bine-nteles. Problema este ca asfaltarile s-au facut fara nota de comanda. Ca sa nu mai spunem ca n-au intrebat pe nimeni, nici macar pe primarul Chitic, nici cand au folosit folia geotextila la asfaltarea de pe Eroilor. Folia a costat aproximativ 17.000 de lei si a fost cumparata printr-o firma apropiata PNL, sustin surse din interiorul companiei. Aceleasi surse ne-au atras atentia si asupra faptului ca lucrarile la strazile amintite au fost facute fara nota de comanda, directorul Ciobanu hotarand de unul singur sa asfalteze din motivele enumerate mai sus.

Prin urmare, inca de luni (16 aprilie) ne-am adresat telefonic Compartimentului Comunicare al primariei Piatra-Neamt si am cerut sa ni se transmita nota de comanda in baza careia au fost facute asfaltarile pe bulevardul Dacia, pe str. Eroilor si pe str. Eroii Muncii. Nici pana astazi (la mijloc au fost doua zile) nu ni s-a dat nota de comanda desi ni s-a promis ca in maximum 24 de ore o vom primi. Se poate trage deci concluzia ca nota de comanda nu exista sau este cu o data dupa cea cand au fost facute asflatarile, lucru la fel de ilegal. Mai exista si probabilitatea (destul de redusa) ca nota de comanda sa nu ne fi fost furnizata doar din rea intentie, chiar daca ea este in regula. Cum insa stim ca intotdeauna administratia Chitic incearca sa nege evidentele si sa minta cu nonsalanta atunci cand este prinsa cu mata in sac, putem trage concluzia ca sursele noastre au avut dreptate si asfaltarile Publiserv au fost facute ilegal.

Pentru a intelege mai bine cat de grav este sa faci o lucrare fara nota de comanda, reamintim ca la aceasta ora, DNA are in lucru un dosar penal pe o speta asemanatoare de pe timpul cand primar era Pinalti. Stadionul a fost modernizat fara sa existe o nota de comanda, aceasta fiind eliberata abia dupa terminarea lucrarilor.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Oras abandonat in zapezi? 😂😂😂Bine ca am ajuns la serviciu, nu mi-am dat seama că eram cu sania, noroc că am niste cai cu aripi, adică 3 cai frumoși. Hiperbola, mereu mi-a placut!!!

LĂSAȚI UN MESAJ