Remanierea Guvernului Dancila a tot fost amanata pana ce liderii judeteni care si-au impus ministri au reusit sa-si mai acopere din promisiuni, a se citi spăguieli mai mari sau mai mici catre firmele de casa.

Unul dintre ministrii care trebuie sa dispara din guvern (oricare ar fi el, guvernul) este Dănuț Andrușca. Omul a demonstrat cu varf si indesat ca este analfabet functional. Andrusca este deputat PSD de Neamt si a ajuns ministrul Economiei datorita relatiei de prietenie dintre inculpatul Ionel Arsene si condamnatul Liviu Dragnea. De ce ar vrea cineva sa puna mana pe un minister cu miliarde de euro in conturi, este usor de banuit.

Andrusca a ajuns ministru in al treilea guvern PSD (Guvernul Dancila), dupa ce Ionel Arsene a pus umarul la caderea Guvernului Tudose, nemultumit fiind ca cineva i-a stricat o combinatie la ANRM.

Dupa ce Andrusca a demonstrat ca nu este in stare nici sa repete ce i se dicteaza, numele lui a fost de cel putin 3 ori pe niste liste cu ministri care urmau sa fie remaniati. Cum presiunile baronilor locali PSD au fost enorme, remanierea s-a tot amanat, iar ministrilor-gradinita li s-a tot promis ca daca vor ajunge la un nivel macar de elev de clasa a opta, vor fi iertati.

Prin urmare, Andrusca a fost lasat pentru prima data in grija prefecturesei Soroceanu. Trebuia sa reiasa ca Andrusca e viu, Andrusca umblă, Andrusca vorbeste. Ea a incercat sa-l faca baiat salon si l-a dus la o surpare de drum, la Petru Voda. Nu mai conteaza ca un ministru al Economiei nu are nicio treaba cu drumurile, dar este evident ca nici nu a putut sa faca mai mult decat sa se uite ca demnitarul la groapa veche.

Din toata treaba asta, Andrusca trebuia sa iasa ca ministrul cel mai implicat, bla, bla. Asa ca a fost activat un site trompeta al lui Arsene care a relatat in termeni cat se poate de pupincuristi cat de competent este ministrul din fotografia de mai sus, si cum s-a uitat el ca economistul la groapa noua.

Evident ca nu a prea tinut șmecheria și ministrul Andrusca a ramas tot primul pe lista celor care vor urma sa fie remaniati.

Prin urmare, de cate ori bate vant de remaniere, Andrusca tot este laudat nu numai in site-ul trompeta al PSD Neamt, ci si in Evenimentul Zilei. Cei care cunosc cu ce se mananca un articol favorabil in presa nationala, stiu ca pretul este de minim 10.000 de euro.

Asa se face ca in Evenimentul Zilei, editia 8 septembrie, gasim un articol pro Andrusca, cu un titlu mai mult decat pupincurist, care aduce aminte de savanta de renume mondial, care ar putea fi tradus in ”Andrusca Mondialul”: Recunoaștere MONDIALĂ pentru un ministru al Guvernului României. Afacerea care ne readuce între LIDERII LUMII

In articol este reluata povestea cu Grupul Damen din Olanda care desi este actionar minoritar, a obtinut deptul sa taie si sa spanzure in Santierul Naval Mangalia care candva a apartinut statului român. Totul, sub semnatura lui Andrusca. Situatia este in asa fel prezentata, incat lasa impresia cititorilor ca Andrusca este zeul zeilor si noroc cu el ca santierul a fost predat cu acte in regula olandezilor.

Intrebare: De ce atatea eforturi cu articole de presa platite cu mii de euro ca sa fie pastrat Andrusca pe scaunul de ministru al economiei? Pentru binele romanilor, nu?

Ionut CORFU

 

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. oare mai vad sau mai citesc mullt astfel de caraghioslacuri demne de caragiale?De la fotografie si pana la situatia, cel putin jenanta in care s-au aflat cei doi…chiar ca ar trebui inserate intr-o revista de satira si umor…Si Prefecta si „baciul’ asta aveau aceleasi competente in legatura cu acea carpeala de drum pe cat are si dl presedinte la podul de la preluca…adica niciuna…

  2. Cum la bortă sî holba, o chicat șî el șî ea.
    Am trecut ieri pe drumul reparat și lăudat nu de mult. Dacă mai toarnă ăștia mult asfalt ca să astupe groapa, o ia la vale tot versantul.
    Tare-i rău să nu ai simțul penibilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.