Viceprimarul comunei Savinesti, jud. Neamt, Urda Neculai a fost gasit in stare de incompatibilitate, se arata intr-un comunicat la Agentiei Nationale de Integritate:

” URDĂ NECULAI, viceprimar al comunei Săvinești, județul Neamț

INCOMPATIBILITATE

În perioada 25 iunie 2012 – 07 aprilie 2016, a deţinut simultan funcția de viceprimar Neamț și calitatea de persoană fizică autorizată la Urdă Neculai Persoană Fizică Autorizată, iar în perioada 25 iunie 2012 – 07 iulie 2014,  a deţinut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al S.C. Marda S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și lit. g) din Legea nr. 161/2003.”

Legea in baza careia a fost declarata starea de incompatibilitate: art. 87, alin. (1) lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] lit.d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice, […] lit.g) calitatea de comerciant persoană fizică”;

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.