Jandarmeria Neamt anunta ca pescuitul de orice fel va fi interzis in toate apele din judet, pentru doua luni, incepand cu 1 aprilie:

”Asociaţia Naţională de Combatere a Braconajului şi Poluării – Filiala Neamţ împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ aduc la cunoştinţa tuturor celor care practică pescuitul recreativ/sportiv următoarele aspecte: începand cu data de 01.04.2017 şi până pe data de 30.05.2017, inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale din judeţ.

De asemenea, facem precizarea că potrivit legislaţiei în vigoare lacul Cuejdel, pâraiele Iapa, Tarcău şi Sabasa din judeţul Neamţ se declară zone de refacere biologică/ zone de protecţie pentru resursele acvatice vii iar în acest sens, pescuitul este interzis tot timpul anului în aceste medii naturale.

Nerespectarea prevederilor legale se sancţionează potrivit dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.”

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Pe viitor publicati informatia completa! Pescuitul este deschis la pastrav in apele de munte incepand cu 1 Mai 2017 :
    e) păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 30 aprilie inclusiv şi din 15 septembrie până pe 31 decembrie; ( pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale)

    http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/file/Legislatie%20/Ordine%202017/12_144_2017.pdf
    Capitolul II – Art.7 punctul (e

LĂSAȚI UN MESAJ