Nu este nimic nou in faptul ca primarul orasului Piatra- Neamt, Dragos Chitic isi permite sa fie arogant in actul administrativ, dar si atunci cand vine vorba de transparenta. Aroganta sa poate fi chiar inregistrata la OSIM (Aroganta Chitic). Cu alte cuvinte, daca cineva ar vrea sa ajunga la nivelul arogantei primarului Chitic (atentie, a primarului) in mod sigur trebuie sa-i plateasca drepturi de autor, pentru ca e greu de egalat, din acest punct de vedere.

Astazi, pentru a cata oara oare, Dragos Chitic si-a permis sa o comita din nou si a convocat la o sedinta unde se discuta problemele orasului in fruntea caruia a fost ales, doar pe cine a vrut el.

Loading...

De fapt, a invitat pe toti directorii de societati ale primariei, sefii de directii, etc. insa nu l-a chemat si pe Janel Iosub, directorul Locativserv, una dintre cele mai importante societati din administratia pietreana, in mainile careia sta soarta a zeci de mii de oameni.

Am aflat asta, dupa ce am sunat mai multe persoane despre care stiam ca au participat la sedinta respectiva, vrand sa aflam ce s-a discutat acolo, pentru ca primarul Chitic, (alta aroganta) nu vorbeste decat cu presa obedienta, asa ca nu putem gasi un canal de comunicare direct cu el.(deh! ”transparenta” tot marca inregistrata Chitic)

Janel Iosub ne-a declarat ca el a aflat de la altcineva ca a vut loc sedinta respectiva, a verificat si a aflat ca respectivele convocari au fost facute de o secretara, dupa o lista data de Chitic, lista pe care directorul Locativserv nu se afla.

Daca intalnirea respectiva ar fi avut loc in sufragerie la Dragos Chitic si ar fi fost organizata pentru a se discuta daca primarul sa-si schimbe perdelele sau dusul in locuinta proprie, nu ar fi fost nicio nenorocire, dar in conditiile in care la sedintele de acest tip se discuta problemele administrative ale orasului, macar bunul simt, daca nu obligatia, ar trebui sa-l indemne pe primar, sa invite pe toata lumea.

Mai mult decat atat, o intalnire cu primarul ar fi fost benefica pentru chiriasii Locativ, pentru ca primaria are o datorie la aceasta societate de 500.000 lei, pe care primarul Chitic nu vrea sa o achite (alta aroganta) pentru ca nu-i place lui de Janel Iosub, la fel cum procedeaza si cu Publiserv, unde de asemenea nu vrea sa faca plati, pentru ca si directorul de acolo ii este lui antipatic.(alta aroganta)

Problema cea mai grava la Locativserv, este ca are nevoie de acesti bani pentru ca societatea sa-si plateasca la randul ei datorii, inclusiv la furnizorii de utilitati, chiriasii fiind in real pericol sa ramana cat de curand fara incalzire.

Viceprimarul Luminita Vîrlan a aflat si ea despre ultima aroganta a la Chitic si a declarat pentru vestea.net  ca „Am vorbit prin sms-uri cu domnul director de la Locativserv şi am aflat şi eu de această situaţie neplăcută, nelalocul ei. Am aflat că domnul secretar Fecic i-ar fi spus domnului Jănel Iosub că primarul stabileşte cine să fie convocat sau nu, ceea ce mi se pare hilar. Nu este corect să se întâmple aşa”

Am incercat si noi sa aflam cu ce l-a suparat asa de tare Janel Iosub pe Dragos Chitic si surse din Primarie ne-au spus ca la un moment dat, Chitic ar fi fost auzit cand spunea cuiva ca nu-l va mai invita pe Janel Iosub la sedintele de acest gen, pentru ca dupa una dintre ele, ar fi spus cuiva din presa ce s-a discutat acolo, ceea ce este mai mult decat normal, pentru ca in primarie trebuie sa se faca administratie, iar cetatenii platitori de taxe si impozite, trebuie sa stie ce se discuta si ce decizii se iau in institutia sustinuta din banii lor.

Ar mai fi si alte motive pe care putem doar sa le banuim, si anume ca Janel Iosub scoate la iveala grave nereguli facute la Locativserv, de oameni de o anumita culoare politica, pe vremea cand director era un ”destoinic” protejat.

Ca de obicei, Chitic confunda actul de administratie cu problemele sale personale si ar vrea ca actul adminstrativ sa se desfasoare numai cum vrea el, iar populatia sa afle doar ce vrea el, in conditiile in care de cate ori are ocazia, ne vorbeste despre cat de transparenta e adminstratia sa, asa cum a facut si pe 21 decembrie cand a prezentat un raport frumos colorat si ambalat, intitulat ”Seriozitate in administratie”. Cata seriozitate prezinta adminstratia Chitic, este tot mai evident.

Ionut CORFU

 

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ