Un adevarat arsenal de munitie din Al Doilea Tazboi Mondial a fost descoperit in comuna Brusturi din judetul Neamt. Sesizarile la 112 au venit in doua randuri, doua zile consecutiv, pe 30 aprilie si pe 1 mai.

Comunicat de presa ISU Neamt:

Loading...

Luni, 30.04.2018, la ora 11:12, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în pădurea din satul Poiana, comuna Brusturi, au fost descoperite mai multe elemente de munţie neexplodate, de către un cetăţean, cu ajutorul unui detector de metale. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat nouă lovituri de aruncător cal. 50 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 1500 mp şi au mai descoperit:

– două lovituri de aruncător cal. 82 mm;

– o lovitură de aruncător cal. 60 mm;

– două lovituri de aruncător cal. 50 mm;

– un proiectil exploziv cal. 57 mm;

– două focoase pentru lovituri de aruncător;

– trei grenade de mână kisser;

– o grenadă de mână defensivă;

– 40 de cartuşe cal. 7.92 mm.

Toată muniţia provine din Al Doilea Război Mondial, fiind ridicată în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Misunea a durat aproximativ 5 ore.

Marţi, 01.05.2018, la ora 07:30, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în pădurea din satul Poiana, comuna Brusturi, au fost descoperite mai multe elemente de munţie neexplodate, de către un cetăţean, cu ajutorul unui detector de metale. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat trei grenade de mână defensive, 15 cartuşe cal. 7.92 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 1200 mp şi au mai descoperit:

– o lovitură de aruncător cal. 82 mm;

– trei lovituri de aruncător cal. 60 mm;

– trei lovituri de aruncător cal. 50 mm;

– două grenade de mână kisser;

– o grenadă de mână defensivă;

– 69 de cartuşe cal. 7.92 mm.

Toată muniţia provine din Al Doilea Război Mondial, fiind ridicată în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Misunea a durat aproximativ 4,5 ore.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.