Ion Asaftei, presedintele ALDE Neamt si vicepresedintele CJ Neamt, a declarat vineri ca a abordat in cadrul vizitei ministrului Sevil Shhaideh in Neamt, si problema reabilitarii complete a drumului axial Izvorul Muntelui- Durau: ”Am purtat discutii cu doamna Sevil Shhaideh si am primit asigurari ca se vor aloca fonduri pentru acest obiectiv extrem de important. In proportie de 90%, pot sa spun ca pana la sfarsitul lui 2017, proiectul va fi finalizat. Acest drum are o importanata strategica pe langa cea turistica si ar scurta cu foarte multi kilometri si timp, drumul celor de pe Valea Muntelui, care vor sa ajunga la Bicaz sau la Piatra- Neamt”, a declarat Asaftei

Nu este pentru prima data cand Asaftei ridica problema acestui drum. Anul trecut el a facut mai multe vizite in zona si s-a aratat revoltat de faptul ca drumul a ajuns rampa de exploatare forestiera.

Asaftei a spus ca se are in vedere si construirea unui teleferic de la Durau pana pe Ceahlau la cabana Dochia, reabilitarea completa a drumului Bicaz- Poiana Largului si realizarea unui drum supranumit ”Drumul Pelerinului”, in lungime de 18 km, de la Manastirea Varatec la Manastirea Neamt.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.