Ion Asaftei, presedintele ALDE Neamt si vicepresedintele CJ Neamt, a declarat vineri ca a abordat in cadrul vizitei ministrului Sevil Shhaideh in Neamt, si problema reabilitarii complete a drumului axial Izvorul Muntelui- Durau: ”Am purtat discutii cu doamna Sevil Shhaideh si am primit asigurari ca se vor aloca fonduri pentru acest obiectiv extrem de important. In proportie de 90%, pot sa spun ca pana la sfarsitul lui 2017, proiectul va fi finalizat. Acest drum are o importanata strategica pe langa cea turistica si ar scurta cu foarte multi kilometri si timp, drumul celor de pe Valea Muntelui, care vor sa ajunga la Bicaz sau la Piatra- Neamt”, a declarat Asaftei

Nu este pentru prima data cand Asaftei ridica problema acestui drum. Anul trecut el a facut mai multe vizite in zona si s-a aratat revoltat de faptul ca drumul a ajuns rampa de exploatare forestiera.

Loading...

Asaftei a spus ca se are in vedere si construirea unui teleferic de la Durau pana pe Ceahlau la cabana Dochia, reabilitarea completa a drumului Bicaz- Poiana Largului si realizarea unui drum supranumit ”Drumul Pelerinului”, in lungime de 18 km, de la Manastirea Varatec la Manastirea Neamt.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ