Pe cosurile de gunoi stradale din Piatra- Neamt au fost lipite in cursul zilei de astazi (23 iulie) mai multe autocolante cu sigla oficiala a postului de televiziune Antena3 si cu textul, ”e si aici”.

Din informatiile noastre, autocolantele au fost vazute in foarte multe locuri din oras si pare a fi o actiune organizata dar si destul de costisitoare din punct de vedere financiar. Se pare ca si in alte orase din tara au aparut astfel de afise autocolante, iar unul singur poate costa intre 1,5 si 2 lei. Daca au fost tiparite cateva mii de exemplare si daca luam in calcul si costurile pentru lipirea/distribuirea lor (oameni, masini, combustibil) putem ajunge la sume considerabile.

Loading...

Potrivit unor surse, postul de televiziune Antena3 nu ramane impasibil in fata acestei incercari de denigrare de cea mai joasa speta si va cere sprijinul autoritatilor locale din Piatra- Neamt, inclusiv primarului Dragos Chitic pentru ca afisele sa fie indepartate, iar cei care le-au lipit sa fie identificati cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere din oras.

La ora redactarii, la primarie nu se primise inca o solicitare in acest sens, insa primarul Dragos Chitic a declarat pentru tvmneamt.ro ca daca se va solicita ajutorul, acesta va fi oferit in limita competentelor legale: ”Personal consider ca manifestarea simpatiei sau antipatiei fata de un trust de presa, trebuie sa se realizeze intr-o forma civilizata. Pietrenii au demonstrat in numeroase ocazii ca stiu sa se exprime civilizat. Daca vom primi vreo sesizare vom actiona in limita competentelor legale”, a declarat Dragos Chitic.

Tvmneamt.ro respinge categoric astfel de actiuni care incita la ura si la denigrarea imaginii unor entitati media, indiferent ce politica editoriala ar avea acestea. In ultimul timp, organizatii bine structurate organizatoric si financiar, recurg la tot mai multe actiuni de tip extremist care au rolul de a intretine in societate o atmosfera de ura si dezbinare. Consideram ca serviciile speciale si institutiile de forta trebuie sa se trezeasca si sa actioneze impotriva acestor manifestari care capata aspecte de-a dreptul naziste si care se incearca acum sa fie raspandite in toata tara. Din cate se vede, din mediul virtual se trece in cel real, iar astfel de derapaje, mai ales impotriva presei nu au nimic de a face nici cu libertatea de exprimare nici cu valorile democratiei.

Facem totodata un apel la cititorii care detin informatii sau chiar imagini care ar putea duce la depistarea celor care au lipit autocolantele, sa le trimita pe adresa redactiei. Garantam protejarea identitatii.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ