Sambata, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Readucem în atenție faptul că, la nivelul județului Neamț, viteza excesivă sau neadaptată constituie una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Loading...

Acțiunile au fost desfășurate pe sectoarele de drum cu risc accidentogen, din județul Neamț, respectiv DN2, DN15, DN15B, DN15C și DN 17B. Cele mai multe efective și aparate radar au fost concentrate pe DN2, sector de drum pe care polițiștii au reținut 17 permise de conducere pentru depășirea cu peste 50km/h a limitei de viteză.

În intervalul orar 11.00-15.00, polițiștii rutieri au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale şoferilor indisciplinaţi, pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Cea mai mare viteza înregistrată a fost cea de 164 km/h, a unui microbuz de transport marfă, în afara localității Cordun. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 1305 lei și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ