Reprezentantii Avocatului Poporului vor avea program de audiente si primire petitii in judetul Neamt, pe data de 17 martie, la sediul CJ Neamt. ”La data de 17 martie 2020 reprezentanții Biroului Teritorial Bacău (n.n. Avocatul Poporului) se vor deplasa la sediul Consiliului Județean Neamț, pentru acordarea de audiențe și pentru a primi petiții. Activitatea se va desfășura începând cu ora 10, iar înscrierea la audiențe de poate face la numărul de telefon al Biroului Teritorial Bacău – 0234-572472.

          Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum și documente justificative, în copie.

          Reiterăm faptul că Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice, iar domeniile de activitate în care poate acționa sunt:

  • domeniul drepturile omului, egalitate de șanse între bărbați șif emei, culte religioase și minorități naționale;
  • domeniul drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap;
  • domeniul apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului – Avocatul Copilului;
  • domeniul armată, justiție, penitenciare;
  • domeniul proprietate, muncă, protecție social, impozite și taxe.

De asemenea, dorim să informăm persoanele interesate că nu fac obiectul activității instituției Avocatul Poporului actele autorității judecătorești (dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată, sentințe pronunțate în aceste dosare)”, se arata intr-un comunicat remis presei locale de Avocatul Poporului.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.