Drumul judetean Durau- Izvorul Muntelui, cunoscut si ca ”Axialul”, are deja finantare si au fost facuti noi pasi pentru reabilitare, a declarat astazi Ion Asaftei, vicepresedintele CJ Neamt, intr-o conferinta de presa.

La sfarsitul anului 2017, o portiune de drum de 8km a fost trecuta din administrarea orasului Bicaz in administrarea CJ Neamt pentru ca acest drum sa fie reabilitat in intregime, de la Bicaz pana la Durau.

Loading...

Avem deja alocati 310 miliarde de lei vechi de la bugetul de stat si 12 miliarde de lei vechi de la bugetul local pentru axial, deci banii exista. S-a facut deja un protocol si cu cei de la silvic, prin care s-a stabilit ca ei sa corecteze torentii. Asta este prima etapa si fara corectarea torentilor de pe traseu nu ne putem apuca de treaba, pentru ca riscam ca drumul sa fie din nou distrus”, a declarat Ion Asaftei (foto).

Vicepresedintele CJ Neamt a mai spus ca s-au inventariat si alte drumuri judetene care au iesit degradate din iarna si se va trece la repararea lor. Un alt drum pentru care s-a facut deja Studiul de Fezabilitate este Dochia- Margineni si se asteapta intrarea in vigoare a noii legi a achizitiilor publice prin care se prevede rezolvarea litigiilor cu celeritate in instante, adica in regim de urgenta, apoi se va trece la construirea lui.

Pana acum, daca o licitatie era contestata, putea dura ani intregi pana la rezolvarea ei in instante, timp in care lucrarile ramaneau abandonate, chiar daca existau si bani alocati.

Asaftei a declarat ca in maximum o luna, licitatiile vor putea fi organizate pe baza noii legi, iar lucrarile nu vor mai pute fi tinute pe loc.

Aceeasi lege este asteptata si pentru 73 de km de drumuri judetene si 43 de poduri pentru care s-au semnat contracte de finantare prin PNDL II, urmand sa fie introduse in licitatii.

Declaratiile complete ale lui Asaftei, in inregistrarea transmisiunii live, realizata de TurnTV:

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ