Finanţiştii din cadrul Sed Lex Neamţ – Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor sprijină protestul organizat astăzi, 20 mai, de Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Locală. „În faţa Guvernului României s-au anunţat în jur de 1.000 de membri de sindicat din Bucureşti şi din judeţele limitrofe care vor protesta între orele 11 şi 13, iar sindicaliştii din teritoriu, în jur de 75.000 de membri, sunt alături de această acţiune şi vor purta o banderolă albă pe braţ”, a declarat Cristi Aanei, liderul Sindicatului din administraţia Finanţelor Publice Neamţ. Sindicaliştii din administraţia publică locală vor avea câţiva pareticipanţi din Neamţ la protest.

Reprezentanţii Sed Lex au cereri salariale clare pe care le vor îndeplinite de Guvern:

Loading...

-Acordarea unei creșteri de 10% la fondul de salarii alocat administrației publice, din care un procent de peste 60% să fie alocat administrației publice locale, care are veniturile cele mai mici din economie (1080 lei salariul mediu net lunar)

-Aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 71/2015 pentru toţi funcţionarii publici, indiferent de instituţia în care lucrează, respectiv înlăturarea diferenţelor apărute în salarizarea funcţionarilor publici care ocupă funcţii publice de acelaţi nivel şi acordarea sporului de 75% pentru orele lucrate în zilele nelucrătoare. “În prezent, Legea nr. 71/2015 este aplicabilă doar funcționarilor din Parlamentul României, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței, Agenția Națională de Administrare Fiscală – numai Direcţia Antifraudă”, explică Cristi Aanei. .

Liderii de la Bucureşti au convenit ca următoarea acțiune de protest să aibă loc în luna iunie, când sunt hotărâţi să intre în grevă generală, când peste 80% din instituțiile publice vor fi închise.

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.