Primaria Roman a aruncat banii contribuabililor pe apa sambetei, dupa cum reiese dintr-un comunicat USR Roman, semnat de seful USR Neamt, Radu Samson. In comunicatul bazat pe un raport al Curtii de Conturi se arata ca sume considerabile de bani au fost cheltuite fara rost in 2016 sau pur si simplu pe documente pentru proiecte care nu s-au mai realizat niciodata.

Potrivit unor informatii intrate in posesia tvmneamt.ro, asupra carora vom reveni intr-un articol mai amplu, un grup de politicieni si oameni de afaceri controversati din Piatra- Neamt care s-au aflat sub comanda lui Pinalti, si-au creat acum un nucleu la Roman unde sifoneaza bani publici pe filiera PNL-PDL.

Loading...

Dacă autoritățile locale nu vor lua măsuri, USR Roman anunta ca se va adresa organelor de cercetare administrativă sau penală și va organiza acțiuni de protest în perioada următoare.

Comunicat USR Roman:

USR Roman: „Administrația locală din 2016 și-a bătut joc de banii romașcanilor”

USR Roman atrage atenția romașcanilor asupra modului deficitar și neprofesionist în care este gestionat în general bugetul local al Romanului. Atenționarea vine ca reacție în urma publicării de către Curtea de Conturi Neamț a raportului de audit financiar al contului de execuție bugetară a UATM Roman, pe anul 2016.

Abaterile constatate de autoritatea de control însumează un total de peste 2 milioane de lei, între acestea regăsindu-se cheltuieli cu studii și proiecte rămase doar pe hârtie în valoare de peste 900.000 lei, diverse tipuri de ajutoare sociale și scutiri de taxe în valoare de peste 70.000 lei, dar și plăți pentru lucrări neefectuate sau efectuate necorespunzător, bunuri lipsă din gestiune și cheltuieli efectuate nejustificat sau eronat, cum ar fi servicii de telefonie mobilă în valoare de 86.000 lei sau cheltuieri cu deplasări în valoare de 25.000 lei.

„Eu și colegii din USR Roman suntem de-a dreptul revoltați de modul deficitar în care a fost administrată Primăria Roman în perioada respectivă, când administrația locală și-a bătut joc de banii romașcanilor. Lucrările publice fictive, bunurile lipsă din gestiune, cheltuielile efectuate greșit sau chiar nejustificat si mai ales beneficiile sociale acordate pe nedrept unor persoane care legal nu meritau sau chiar unor persoane decedate sunt dovezi clare ale lipsei de interes sau poate ale lipsei de competență a unor membri din conducerea primăriei de la acea vreme. Având în vedere că domnul Lucian Micu, din calitatea sa de viceprimar la momentul respectiv, superviza activitatea Direcției de Asistență Socială, am vrea să auzim explicațiile domniei sale cu privire la beneficiile sociale necuvenite acordate unor persoane în 2016”, a declarat Radu Samson, președintele USR Roman.

Totodată, USR Roman recomandă administrației romașcane să dezvolte mai mult interes pentru „a face” și mai puțin pentru „a plănui și a promite”. „Sperăm că proiectul de reamenejare a zonei Pieței Centrale dezbătut recent să nu ajungă maculatură într-un sertar la fel ca proiectul «parcului fotovoltaic» sau cel al «centrului de prelucrare a deșeurilor provenite din materiale de construcții», anunțate cu mare fast în 2016 de primarul de la acea vreme. Dat fiind că raportul Curții de Conturi dispune și niște măsuri ce trebuie implementate de primărie pentru corectarea abaterilor, să fie și acesta unul dintre motivele pentru care s-a decis majorarea taxelor și impozitelor locale?” a completat președintele USR Roman.

Dacă autoritățile locale nu vor lua măsuri de îndreptare a neregulilor și de sancționare a funcționarilor care se fac vinovați de acestea, USR Roman înțelege să se adreseze organelor de cercetare administrativă sau penală și să organizeze acțiuni de protest civic în perioada următoare.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ