Un barbat a fost ranit ieri intr-un incendiu izbucnit la Rediu, jud. Neamt. O anexa din gospodaria acestuia a luat foc accidental iar barbatul a suferit arsuri in timp ce incerca sa limiteze extinderea flacarilor, informeaza ISU Neamt:

Luni, 23.04.2018, în jurul orei 12:19, Detaşamentul de pompieri Piatra Neamț a fost solicitat să intervină, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din comuna Rediu, sat Rediu.
La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind sprijiniţi şi de doi voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din orașul Roznov.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars cca. 50 metri pătrați din acoperișul anexei, realizat din lemn cu învelitoare din azbociment și aproximativ 500 kg fân.
Proprietarul, în vârstă de 59 de ani, a suferit arsuri pe spate și la nivelul capului, fiind preluat de echipajul de paramedici SMURD și transportat la UPU Piatra Neamț.
Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de “foc deschis în spații deschise”.

Loading...

Recomandarile pompierilor:

Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:
• Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
• Realizarea arderii doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
• Supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului, după terminarea activităţii;
• Utilizarea focului deschis la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie (gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc.), respectiv de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc.) este interzisă;
• Asigurarea mijloacelor tehnice pentru stingerea de îndată a focului (rezervor cu apă, găleţi, lopată, sapă, cazma), atunci când acesta scapă de sub control;
• Responsabilizarea adulţilor în ceea ce priveşte jocul copiilor cu focul şi accesul acestora la sursele de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz, etc).

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ