Unii alesi locali (si nu sunt deloc putini nici in judetul Neamt nici in tara) nu vor in ruptul capului sa inteleaga ca functiile pe care sunt pusi de populatie nu le dau dreptul sa taie si sa spanzure dupa bunul plac in institutiile publice pe care le conduc. Tulburarile de comportament care-i fac pe unii sa se creada niste mici Dumnezei sunt intalnite mai ales la primari. Odata instalati pe scaune, acestia cred ca totul li se cuvine si comunitatea este doar o adunatura de prosti care nu intelege rolul mesianic al primarului. Dupa mintea lor, lumea le este asezata la picioare iar ei sunt Alfa si Omega, ziua si noaptea, fara ei soarele s-ar stinge si luna n-ar mai rasari.

Un exemplu elocvent in acest sens este primarita PSD de la Poiana Teiului, Ana Ancuta pe numele ei. Despre trasnaile edilului din comuna mentionata, noi am relatat si probabil ca o vom mai face, pentru ca din cate se vede, Ana Ancuta nu intelege ca rolul primarului este de a executa ce hotaraste Consiliul Local, acesta fiind legislativul iar primarul, executivul.

Ultima nazbatie a primaritei, facuta in tandem cu secretara comunei (cea care la fiecare sedinta incalca legea si tine morala consilierilor locali, ii cearta si ii ameninta cu puscaria) este demna de manualul cu instructiuni pentru micul stalinist, daca asa ceva ar exista bine-nteles.

In sedinta de CL Poiana Teiului din 28 decembrie 2017 (ultima sedinta din anul trecut) primarita a venit cu un proiect de hotarare care i-a lasat gura-casca pe consilierii locali. Aceasta ar fi vrut nici mai mult nici mai putin, decat ca sedintele de CL sa fie filmate in  regie proprie de primarie iar acest lucru sa fie facut de o persoana desemnata, de catre cine oare, ei bine, de primar. Si asta nu e tot. Materialele filmate ar fi urmat sa fie arhivate de aceeasi persoana si sa fie publicate DOAR pe site-ul primariei. Cu alte cuvinte, sedintele ar fi fost secretizate, pentru ca pe site-ul primariei ar fi fost publicat doar ce i-ar fi convenit primaritei, iar daca nu i-ar fi convenit nimic, ar fi fost publicat… tot nimic. Colac peste pupaza, conform proiectului, aceste servicii ar fi trebuit platite bine-nteles tot din banii primariei, adica ai locuitorilor din Poiana Teiului, adica o cheltuiala in plus.

Inainte de sedinta despre care facem vorbire a fost inregistrat un dialog spumos intre primarita, secretara si cel care filmeaza sedintele pe care le publica integral pe canalul sau de YouTube (un barbat din comuna). Vezi VIDEO mai jos!

Consilierii inca nu intrasera in sala, iar operatorul isi instala aparatura, moment in care secretara Gabriela Panaite (apropo, ea semneaza pe un document pe care-l veti vedea mai jos, in care-si redacteaza gresit chiar si propriul nume Panaite Gabriea. Asa de atenta este la legalitatea documentelor pe care le semneaza, incat nu reuseste sa-si scrie nici numele corect) si primarita Ana Ancuta sar ca arse si nu vor ca sedinta sa fie filmata. Cele doua bat campii si cer omului ”mandat” (sic!) si sa prezinte ”licenta” pentru a putea filma. Despre ce mandat si ce licenta vorbesc cele doua, numai ele stiu, pentru ca sedintele de Consiliul Local, Consiliu Judetean, etc, sunt publice si pot fi filmate de oricine, fara nicio opreliste, indiferent cat de mult i-ar conveni sau nu, unuia sau altuia.

Finalul dialogului este apoteotic. Ultima replica a secretarei arata cat de bine isi stie ea atributiile dar si cum crede ea ca toata lumea trebuie sa i se supuna: ”Eu sunt secretar si cu asta am pus punct”, spune Gabriela Panaite, cu un ton demn de brigadierii de pe santierele comuniste.

Si ca sa fie si mai convingatoare, secretara Panaite suna la 112 si anunta politia ca cineva vrea sa filmeze sedinta ilegal (momentul nu este surprins pe camera). Cameramanul nu s-a lasat intimidat si si-a continuat nestingherit treaba. Politistii nu prea au avut ce sa constate, pentru ca din pacate pentru unii cu apucaturi staliniste nu se pot da amenzi decat pe lege, nu pe mofturile unei secretare cu ifose de VIP local care confunda primaria cu propria curte de unde poate da afara pe oricine.

Revenind la proiectul de hotarare, raportul de specialitate intocmit chiar de secretara este unul la fel penibil ca proiectul in sine. Ea vorbeste despre ”buna desfasurare a sedintelor de CL… si realizarea unui climat solemn si de buna credinta din respect pentru cetatean” (foto-jos). Culmea, desi cu asta ar trebui sa se ocupe chiar secretara, de fapt ea este cea care tulbura sedintele de CL de la Poiana Teiului, tipand si certand consilierii locali cot la cot cu primarita, iar exemplele sunt nenumarate, marturie stand filmarile de la sedintele trecute.

De fapt, la fel procedeaza si in aceasta ultima sedinta, dupa cum se poate vedea pe imagini.

Iar ca umilinta sa fie maxima pentru cele doua (secretara si primarita) nimeni, niciun consilier local nu este de acord cu proiectul, nici macar cei de la PSD, adica ai primaritei. Ca o consolare, asta dovedeste ca mai sunt si oameni normali la cap printre alesii locali de la Poiana Teiului.

In ziele urmatoare vom reveni cu alte exemple care frizeaza paranoia, de la aceeasi sedinta.

Mai jos, fragmente video de a sedinta de pe 28 decembrie, inclusiv dilaogul intre operator, primarita si secretara:

Ionut CORFU (sursa video, YouTube- Liviu Bolea)

 

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Aici se cuvine sa faceti o rectificare : Dupa momentul in care am patruns in primarie, am trecut pe langa bucatarie unde am salutat-o pe doamna de serviciu intreband -o daca sedinta va avea loc dupa care am urcat in biroul d-lui Viceprimar Paul Enache unde am adresat aceeasi intrebare la care s-a raspuns afirmativ. Cum ceasul era 7.45 iar sedinta urma sa inceapa la 8.00 am plecat spre sala de sedinte unde m-a intampinat doamna secretar care mi-a transmis pe un ton extrem de taios si hotarat ca nu am permisiunea ei si a doamnei primar sa mai filmez sedintele de consiliul local pentru ca nu am nici un contract sau vreo licenta in acest sens. Am ripostat dupa cum era si firesc spunand ca si eu sunt cetatean al acestei comune si ca pe langa acest aspect am aprobarea presedintelui de sedinta si al majoritatii consilierilor sa fac acest lucru. In acel moment doamna Panaite s-a enervat, si pe un ton foarte impunator mi-a spus ca aceasta ignoranta a mea se va incheia cu un apel la 112 din partea ei ,unde va cere ajutorul politiei locale pentru a- mi interzice acest lucru. Ulterior am inteles de la agentul care a fost desemnat sa se deplaseze la fata locului ca acest apel telefonic a fost efectuat de catre d-na secretara la orele 7.55, ceea ce arata faptul ca dialogul purtat intre mine si doamnele primar respectiv secretar, a avut loc dupa ce se sunase deja la 112, si dupa cum se poate vedea si in imagini s-a intamplat in preambulul sedintei propriuzise. Mai tarziu cand se ajunge la momentul acelei hotarari in care primaria vrea sa filmeze aceste sedinte pe baza unui contract din banii publici, se poate vedea clar cum aceste doua doamne stiind ca ambele comit greseli incomensurabile, nu doresc ca toate lucrurile astea sa fie aduse in fata opiniei publice pe motivul citez pe doamna secretar: ne facem de ras in toata tara.Iar acea poveste in care dumneaei face referire la un material ce i-ar fi fost de folos in instanta la un moment dat iar eu as fi sters filmarea este o inventie proprie si nu am avut vreodata un astfel de dialog.

  2. Dle Corfu, politistii au amendat-o pe secretara pt ca a alertat fals autoritatile? Era viata cuiva in pericol? Sau au comis la randul lor un abuz si nu i-au dat amenda pt apelul fals la 112. Cand vor intelege nemrenicii astia, alesi sau functionari, ca ei sunt pusi doar sa administreze, nu sa ne sfideze, sa ne fure si sa ne creada prosti?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.