Permise retinute, certificate de inmatriculare retrase, bani confiscati si zeci de amenzi. Acesta este bilantul actiunii politistilor nemteni de la sfarsitul saptamanii trecute, cand transportatorii de ”stranieri” au fost trecut prin cele 3 filtre instituite in judetul Neamt. Au fost trase pe dreapta inclusiv microbuzele cu 8+1 locuri.”Polițiștii au acționat pentru reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane și marfă. Polițiștii au verificat peste 80 de autovehicule și au constatat peste 50 de abateri de la regimul circulației rutiere.

În perioada 20-22 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț împreună cu cei de investigare a criminalității economice și de ordine publică au acționat pe linia transportului internațional de persoane și mărfuri, în vederea verificării documentelor de autorizare și respectarea normelor privind numărul de pasageri.

Filtrele au fost instituite pe principalele rute de deplasare, respectiv pe DN 15 Poiana Largului, DN 12 C – Bicaz Chei si DJ 156 A Tazlău, fiind verificate atât autocare și autobuze, cât și autovehicule cu capacitate de transport de 8+1 locuri.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 2950 de lei, peste 3500 de euro şi 700 de lire sterline, de la conducătorii auto care efectuau transport de persoane şi mărfuri fără a deţine documente legale ( licenţă de transport, atestate ). Totodată au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 2000 de euro.

În cadrul acțiunii au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 30.000 de lei.

Scopul acţiunii a fost reprezentat de impunerea și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și de siguranță publică prin depistarea persoanelor care practică ilegal transport de persoane, a celor care nu respectă legalitatea în domeniu și regulile de circulație, în vederea diminuării nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere’‘, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.