In ultimele zile, Politia Locala si reprezentanti ai Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Piatra- Neamt, au desfasurat actiuni de identificare a persoanelor fara adapost, pentru a le plasa in centre speciale, unde li se ofera gratuit cazare si servicii de igiena, in ideea protejarii lor de efectele temperaturilor scazute. Cand situatia o impune, acestia sunt dusi si la spital pentru acordare de ingrijiri medicale.

In ciuda eforturilor autoritatilor si a mobilizarii atator oameni, in acest interval, 22 de persoane fara adapost, au refuzat sa fie protejate, se arata intr-un comunicat de presa de la Primaria Piatra- Neamt, Directia de Asistenta Sociala. Doar 16 persoane au ajuns in centrul din Speranta.

Loading...

In centrele in care aceste persoane sunt cazate, conditiile oferite gratis, sunt din cele mai bune. Tvmneamt.ro a realizat un reportaj in noiembrie 2015, in care sunt prezentate conditiile din Centrul de la Speranta (imaginile pot fi vazute in video-ul de mai jos, de la minutul 21:20)

Comunicat de presa Primaria Piatra- Neamt:

”Având în vedere temperaturile extrem de scăzute pe timpul nopţii din perioada 06 – 11.ianuarie a.c, echipe mixte formate din salariații Direcției de Asistență Socială si cei ai Poliției Locale au desfăşurat acţiuni în intervalul orar 19.00-22.00, pentru a identifica persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Piatra -Neamt si a le acorda sprijinul de care au nevoie.
În urma acţiunilor au fost identificate 43 persoane, iar 16 dintre acestea au fost conduse la Centrul de Cazare Temporară a Persoanelor fără Adăpost, situat pe strada Izvoare, nr.151, in cartierul Speranța, unde au beneficiat de servicii gratuite de cazare, hrană, consiliere si suport, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte și materiale igienico-sanitare.
Din numarul total de persoane fara adapost identificate, 5 au fost conduse la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Judetean Neamt iar 22 persoane au refuzat in scris serviciile sociale.
S-au verificat zonele frecventate de către persoanele fără adăpost, precum centralele termice si clădiri dezafectate, piețe, zona gării, etc.
Toate persoanele identificate au fost invitate la sediul Serviciului de Asistenta Sociala in vederea informarii, evaluarii si propunerii de masuri.

Pentru cele 21 persoanele care provin din alte localitati au fost intocmite adrese catre primariile de domiciliu, in vederea acordarii sprijinului necesar, conform preverilor Legii nr.292/2011 a asistentei sociale.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ