Calvarul familiei Smicala din Piatra Neamt, pare sa se fi sfarsit. Cei doi copii luati prizonieri de statul finlandez, au fost eliberati si revin in familie, a decis ieri o instanta din Finlanda, verdictul fiind valabil deocamdata pentru 6 luni. Mentionam ca in decursul celor aproape 6 ani de cand un stat strain a luat prizonieri pe cei doi copii romani, niciun parlamentar din judetul Neamt si nicio institutie din judetul Neamt, nu a facut vreun demers, nici măcar la nivel declarativ, pentru a ajuta familia Smicala. Singurul politician care s-a implicat prin organizarea unui mars de solidaritate in Piatra Neamt, a fost Catalin Misaila, fost consilier local ALDE si fost viceprimar al orasului.

Doctorița Camelia Smicală din Finlanda, originara din Piatra Neamt, a primit în sfârșit câștig de cauză din partea Justiției pentru a-și crește acasă copiii, confiscați abuziv de serviciul social din Tampere și ținuți în centre de plasament, departe de casă și separați unul de altul, anunta activenews.ro.

Decizia de a fost dată după recăsătorirea recentă a doctoriței românce cu un finlandez botezat ortodox, ambele ceremonii fiind oficiate chiar de PS Macarie al Europei de Nord.

Tribunalul administrativ a hotărât reîntoarcerea copiilor acasă, pentru început pe durata a șase luni. Decizia trebuie pusă în aplicare imediat. Slavă Domnului! Vă iubim pe toți”, a transmis dr. Camelia Smicală, luni 22 februarie 2021, pe Facebook.

Coincidență sau nu, cu o zi înainte, în duminica vameșului și a fariseului, pericopa evanghelică citită în bisericile ortodoxe la Sfânta Evanghelie istorisea și pericopa despre stăruința în rugăciune, având ca protagonist pe un judecător cunoscut a fi nedrept și fără teamă de Dumnezeu, dar care a făcut totuși dreptate unei femei năpăstuite, din cauza credinței și perseverenței acesteia. Doctorița a mărturisit că s-a rugat și la Părintele Justin Pârvu, a cărei fiică duhovnicească a fost, mai mentioneaza sursa citata.

Cu o zi înainte pagina de Facebook Solidaritate pentru Camelia Smicală și copiii ei publicase următorul mesaj al doctoriței însoțit de un reportaj video din a 2012-a zi de despărțire, pe care îl puteți urmări mai jos Ziua 2012. Dragostea ne-a ținut împreună, și credința în Dumnezeu. Mulțumim presei din România și oamenilor care ne-au susținut. Fără voi am fi căzut… Camelia”, mai scriu jurnalistii activenews.ro

Tribunalul Administrativ Tampere a votat hotărârea pentru început pe durata a șase luni. Nu și-au cerut scuze pentru situația creată. Hotărârea a intrat în vigoare imediat. Maria și Mihai sunt foarte bucuroși! Practic, ar fi putut să vină de ieri acasă, dar fizic nu se poate deoarece sunt sute de kilometri distanță între noi. Acum fac demersuri cu mutatul, inclusiv la școală. Este extrem de dificil de făcut acest lucru în timpul anului școlar”, a declarat Camelia Smicală pentru dcnews.ro

Nu am fi rezistat fără voi. Raiul din iad ne-a unit. Am ajuns să ne rugăm unii pentru alții. Este minunea Lui Dumnezeu! Să rămânem uniți în continuare! De asemenea, sper să ne lase să călătorim în România, să îi văd și să îi îmbrățișez pe toți cei care ne-au ajutat. Mulțumim presei din România și tuturor celor care ne-au susținut. Să vă binecuvânteze și să vă bucure Dumnezeu! Vă mulțumim că vă bucurați împreună cu noi și sunteți familia noastră!  Îmi cer iertare că nu fac față să vă mulțumesc fiecăruia în parte, dar voi continua să mă rog pentru voi toți în fiecare zi, până la sfârșitul vieții. Vă iubim!”, a mai declarat medicul Camelia Smicală, pentru DC News.

În 2015, medicul român Camelia Smicală din Piatra Neamț locuia în Finlanda, fiind căsătorită cu un cetățean finlandez. Camelia Smicală a dorit să se întoarcă în România, din cauza relelor tratamente aplicate copiilor.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza faptului că cetățeanul finlandez a anunțat serviciile de protecția copilului, care au descins în forță, cei doi copii fiind luați de statul finlandez. De atunci până acum, medicul Camelia Smicală a luptat să își primească înapoi copiii, care au fost ținuți împotriva voinței lor în orfelinatele din țara nordică.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.