În urma unor activități specifice pe linia combaterii și prevenirii abaterilor de la regimul silvic, în data de 20.02.2017, polițiștii Postului de Poliție Horia au identificat în trafic un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos.

Polițiștii au verificat documentele de transport și au constatat că bărbatul de 45 de ani, din Dămuc a prezentat un document de transport expirat. Având în vedere cele constatate s-a solicitat sprijinul polițiștilor specializați din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice și a inginerilor Gărzii Forestiere Județene Neamț.

Loading...

După inventarierea materialului lemnos și a confruntării cu documentele prezentate, s-a constatat că în ansamblul de vehicule se afla un alt volum de material lemnos, decât cel înscris în acte. Ca urmarea a abaterilor constatate s-a luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale expeditoare, cu suma de 25000 lei și confiscarea volumului de 29,196 mc. de lemn.

Totodată a fost dispusă și măsura indisponibilizării ansamblului de vehicule folosit la săvârșirea contravenției, în vederea confiscării.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ