Se dovedeste inca o data, ca OUG 13 data de Guvernul Grindeanu, ar fi incriminat de fapt abuzul in serviciu, daca ea nu ar fi fost abrogata la presiunea strazii. S-a ajuns in situatia ca prin abrogarea Ordonantei, abuzul sa fie in realitate dezincriminat.

In urma cu scurt timp, a aparut informatia ca ieri, o instanta din Cluj a achitat patru persoane acuzate de abuz in serviciu. Tot ieri, o instanta din Alba a achitat o persoana acuzata de aceeasi infractiune.

Curtea de Apel Cluj a hotărât ca patru persoane din fosta conducere a SC Electrica Nord Transilvania judecate pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și complicitate în abuz în serviciu să fie ACHITATE DEFINITIV. Judecătorii au motivat că faptele nu sunt prevăzute în legea penală.

Fostul director general al SC Electrica Nord Transilvania Gabriel Ruga şi alte două persoane din fosta conducere a societăţii erau acuzate de abuz în serviciu, iar o a patra persoană, de complicitate la abuz în serviciu.

Ei au fost achitați definitiv printr-o decizie dispură luni de Curtea de Apel Cluj.”, titreaza dcnews.ro

Totodata, a aparut informatia neconfirmata oficial deocamdata, ca unul dintre beneficiarii situatiei nou create ar putea fi si Gheorghe Stefan, fostul primar al municipiului Piatra- Neamt, care in unul dintre dosarele sale este acuzat si de abuz in serviciu, fapta pentru care ar putea fi achitat. Avocatii sai nu au vrut sa ofere detalii legate de acest aspect, invocand confidentialitatea datelor in ceea ce priveste clientii reprezentati de ei.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.