Parcarile cu plata din Piatra-Neamt sunt administrate de Xdatasoft, firma controlata de Dan Misaila, afacerea fiindu-i oferita pe tava de catre Gheorghe Stefan (Pinalti) pe vremea cand acesta era un fel de Dumnezeu. Intamplator sau nu, Xdatasoft a ramas in continuare sa administreze parcarile cu plata si in administratia Chitic.

Un raport anual care va fi prezentat maine in sedinta de Consiliu Local Piatra-Neamt, arata cati bani face Xdatasoft din afacerea cu parcarile.

Loading...

Firma are 52 de aparate de taxat si administreaza 1.302 locuri de parcare din care 43 sunt pentru persoane cu dizabilitati. Tarifele sunt de 1,5 lei/ora in zonele A-B si 1leu/ora in zona C. Incasarile vin si din abonamente ale caror preturi pleaca de la 9 lei/zi si ajung pana la 124 de lei/luna.

In conditiile date, raportul Xdatasoft arata ca in anul 2017, firma a platit catre Primaria Piatra-Neamt 669.000 de mii de lei redeventa plus 15.000 de lei taxa pentru terenurile pe care sunt amenajate parcarile. In acelasi document se arata ca cele doua sume adunate, reprezinta 48% din totalul incasarilor. Prin urmare, se poate deduce ca Xdatasoft ramane cu peste 700.000 de lei pe an din care plateste 13 angajati, 5 dintre acestia fiind personal Tesa. Un calcul estimativ facut de noi, arata ca Xdatasoft ramane cu cel putin 10.000 de euro profit lunar. Dupa ce va mai primi si peste 200 de locuri de parcare la Piata Centrala, veniturile firmei vor creste considerabil.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ