Un barbat a fost retinut la Roman, dupa ce fusese dat in urmarie internationala. Acesta a comis un furt dintr-o locuinta din Suedia, de unde a furat bani, bijuterii si alte bunuri. Legea suedeza considera astfel de fapte ca fiind deosebit de grave, informeaza IPJ Neamt:

”La data de 21 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Roman au depistat pe strada Panaite Donici, un bărbat de 47 de ani, din Roman, urmărit la nivel internaţional.

Loading...

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea  infracţiunii de furt deosebit de grav prin efracţie, faptă prevăzută de Codul Penal Suedez, constând în aceea că în cursul anului 2017, ar fi pătruns prin efracţie într-o casă izolată din Suedia, de unde a sustras o importantă sumă de bani, bijuterii şi alte bunuri.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Până la îndeplinirea procedurilor de extrădare, bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ