Cauza incendiului de la schitul Vovidenia de langa Manatirea Neamt (vezi aici stirea initiala!), a fost un cos de fum neprotejat termic, se arata intr-un comunicat al ISU Neamt:

”Sâmbătă, 08.04.2017, la ora 12.19, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la Casa de prăznuire care aparținea de Schitul Vovidenia, comuna Vînători Neamț, sat M-rea Neamț.

La locul evenimentului s-au deplasat un ofițer și 14 subofițeri cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. Pompierii au intervenit, în acelaşi timp, pentru localizarea şi lichidarea focarelor şi pentru protejarea grajdului de animale învecinat, evacuând cele şase bovine.

În urma incendiului au ars acoperișul casei de prăznuire pe  o suprafață de cca. 600 mp construită din asterială lemn, mobilier și obiecte de uz casnic și a fost deteriorat cca. 20 mp din solarul schitului. Împrejurarea determinantă a producerii a fost coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.”

Alte trei incendii pornite de la cosuri de fum, au avut loc duminica si sambata la Ruseni si Ghindaoani:

”Duminică, 09.04.2017, la ora 09.29, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un coş de fum, în satul Ruseni, comuna Borleşti. La locul evenimentului s-au deplasat trei subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. Împrejurarea determinantă a producerii a fost coș de fum necuraţat de funingine.

Duminică, 09.04.2017, la ora 12.21, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un coş de fum, în localitatea Ghindăoani. La locul evenimentului s-au deplasat şase subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. Împrejurarea determinantă a producerii a fost coș de fum necuraţat de funingine.”

Sâmbătă, 08.04.2017, la ora 10.12, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință în comuna Ghindăoani. Pentru stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat 3 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia fiind dată de coș de fum necurățat de funingine”

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ