In urma cu scurt timp, Raed Arafat a reactionat cu privire la cazul de la spitalul Roman, cand un batran in varsta de 84 de ani a fost lasat sa agonizeze pe holul UPU. (Vezi stirile AICI si AICI!) Din declaratia sa reiese ca a fost incalcat un anumit protocol, si anume, acela care prevede ca indiferent de cat de grave sunt cazurile care au prioritate, trebuie sa existe in zona de triaj, o persoana care sa aiba sub monitorizare continua pacientii. El a solicitat clarificari conducerii spitalului.

Iata declaratia lui Raed Arafat:

Loading...

Am vizionat filmul cu pacientul in varsta aflat in asteptare la compartimentul de primiri urgenta de la Roman. Imi pare sincer rau ca vedem astfel de situatii care arata o lipsa a empatiei si a intelegerii din punct de vedere uman fata de o persoana in varsta aflata in durere. Am solicitat colegilor de la Roman sa clarifice cele intamplate in cazul respectiv si modul in care a fost acesta rezolva. Chiar daca vom afla ca din punct de vedere medical acest caz a fost rezolvat corect, in final, aspectul uman va ramane greu de explicat in fata unei astfel de situatii. Este posibil ca in spatele usilor colgii se ocupau de un caz critic intre viata si moarte, insa necesitatea ca o persoana sa fie in zona de triaj si sa aiba sub monitorizare continua pacientii din zona respectiva este clara si prevazuta in toate reglementarile care le avem. Astept clarificarile pe care le-am solicitat!

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Poate ar fi cazul sa vedeti ocuparea cu personal sufficient si calificat.
    Exista in spital personal pensionat sau la varsta pensionarii care inca se agata sa profeseze in conditiile in care cei tineri dornici sa profeseze sunt marginalizati si ridiculizati.
    Cei din system inteleg bine aceste aprecieri.

LĂSAȚI UN MESAJ