Primarul Dragos Chitic a lansat o noua invitatie catre 22 de primari de comune, pentru a infiinta „Zona Metropolitană Piatra-Neamț“. Astfel, s-ar putea accesa mai usor fonduri pentru dezvoltare, sustine edilul din Piatra- Neamt. Daca proiectul s-ar materializa, Zona Metropolitana s-ar intinde de la Costisa, Tazlau, pana la Tasca.

Comunicat, Primaria Piatra- Neamt:

Primăria Piatra-Neamț lansează o nouă invitație primăriilor localităților din județ  aflate în apropierea municipiului reședință pentru a înființa  „Zona Metropolitană Piatra-Neamț“.

O inițiativă în acest sens a mai fost lansată și în anii anteriori ( 2013-2015) de către municipalitatea pietreană, însă doar două localități , Alexandru cel Bun și Bicaz, au răspuns atunci favorabil.

„Zona Metropolitană Piatra-Neamț reprezintă o formă asociativă prin intermediul căreia pot fi accesate fonduri pentru dezvoltare și nu are culoare politică. Prin intermediul zonelor metropolitane se pot realiza proiecte integrate care să avantajeze fiecare localitate componentă și poate fi exploatat mai bine potențialul zonei și resursele naturale. De altfel, în luna decembrie 2018, reprezentanța din România a Băncii Mondiale ne-a transmis scrisoarea de lansare a proiectului „România Metropolitană”, proiect care are drept scop finanțarea unor investiții strategice din zonele metropolitane ale celor 40 de municipii reședinte de județ. Sper că va fi  un răspuns pozitiv al colegilor primari din localitățile cu care putem realiza o zonă metropolitană în jurul municipiului Piatra-Neamț  pentru atragerea de fonduri care să dezvolte comunitățile pe care le reprezentăm , să sporească  atractivitatea zonei și, într-un final, aceste lucruri să ducă la creșterea calității vieții cetățenilor ”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Adresa privind invitația de aderare la viitoarea zonă metropolitană a fost transmisă astăzi de municipalitatea pietreană către un număr de 22 de primării din localități aflate pe o rază de 30 Km în jurul municipiului Piatra-Neamț, conform legii, respectiv: Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni, Pângărați, Tarcău și Tașca.

351

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. MAI BINE FACETI TOT JUDETUL TOATA MOLDOVA TOATA ȚARA ZONA METROLPLITANA CE UMBLTI CU JUMATATI?
    GOGORIȚE ȘI PRAF IN OCHII FRAIERILOR CA SA ARATATI CA AVETI ,,IDEI,, DUPA CE PANA ACUM NU ATI FACUT NIMICSI NU VETI FACE NIMIC DECAT PENTRU BUZUNARELE VOASTRE
    ati pus si cetatea batca doamnie! ce gluma stiti cum arata locul acesla? plin de buruieni un loc viran – mai bine cereti fonduri pentur reoconstruirea cetatii dacice batca – NU MAI UMBLATI CU VRAJELI DOMNILOR POLITICIENI DE RAHAT

  2. Altă aberație a distinsului nostru primar care este, atât pe persoană fizică cât și juridică (adică penelistă)! După episodul cu ApaVital (mutarea de la ApaServ) vine cu o nouă abureală tip campanie electorală! Practic ce se întâmplă: prin această găselniță se ridică artificial prețurile! Ia uitați-vă cât era metrul pătrat de pământ înainte de a se uni Dumbrava Roșie cu Săvinești și cât a ajuns după! Prosteală pe față! Ce, nu pot fiecare să acceseze proiecte? Alo, domnu’ primar, la cât de falimentare ne sunt primăriile din cauza numărului exagerat de mare de pile angajate și a salariilor babane pe care le aveți ar trebui să treceți pe modul „eficiență în administrație” pentru început chiar cu fonduri europene ca și finanțare și după să mai mulgeți ceva bani pentru nesătulii din partid. Ați fost ales de cetățeni, nu de partid! Să nu uitați asta niciodată!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.