Coada pentru semnaturi, duminica (24 iunie) la pranz, la cortul „Fara penali in functii publice”, amplasat in Piatra- Neamt, langa magazinul Altex. Pietrenii au stat la rand pentru a semna initiativa civica sustinuta de USR.

In Piatra- Neamt actiunea a inceput in urma cu 3 saptamani si va continua pana pe 17 august. Pana acum s-au strans peste 1.700 de semnaturi doar la cortul din Piatra- Neamt, la care se adauga semnaturile stranse de voluntari din alte locuri din judetul Neamt, a declarat Ovidiu Stoian, presedintele USR Piatra- Neamt, cel care coordoneaza actiunea la nivelul orasului. Reprezentantul USR a declarat ca in mod destul de surprinzator, majoritatea celor care au dorit sa semneze sunt persoane de varsta a doua si pensionari.

Initiativa se desfasoara la nivel national si a fost lansata de 19 cetateni, printre care si filosoful Mihai Sora, fondatorul grupului Rezistenta. Prin acest demers se doreste strangerea a cel putin 500.000 de semnaturi pentru modificarea Constitutiei Romaniei, la care sa se adauge un nou alineat prin care persoanele care au fost condamnate la pedepse privative de libertate sa nu mai poata ocupa functii publice: ”Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infraciuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii”, ar trebui sa sune noul alineat.

De cealalta parte, sunt voci care contesta constitutionalitatea unui astfel de articol, pentru ca s-ar incalca drepturile omului, respectiv dreptul la munca al unei persoane care chiar daca a gresit, dupa ce si-a ispasit pedeapsa ar trebui sa aiba aceleasi drepturi pe care le are oricare alta persoana, daca instanta nu i le interzice.

Potrivit celor de la USR, la nivel national, pana la aceasta ora s-ar fi strans deja jumatate din numarul de semnaturi necesar pentru modificarea Constitutiei in sensul dorit de initiatorii actiunii.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. E încălcat dreptul la muncă? Dar cine-în oprește să muncească? Numai la parlament există „servici” ? E drept, că pe așa bani și pensie specială, mai greu. Mai ales când nu faci nimic. Mânca-i-ar foamea de puturoși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.