Primarul Dragos Chitic a convocat un comandament local de iarna se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Piatra Neamt. El nu a ratat ocazia, asa cum ne-a obisnuit sa faca si o sedinta foto cu utilajele Publiserv. Din comunicat reiese ca lucrurile sunt sub control si nu sunt semnalate deficiente in activitatea de deszapezire din oras, desi noi credem ca realitatea din teren e cu totul alta.

Comunicat de presa Primaria Piatra- Neamt:

Primarul Dragoș Chitic a convocat în această dimineață un comandament local de iarnă pentru analiza situației în urma vremii nefavorabile și stabilirea unor măsuri imediate. După ce au fost stabilite măsurile, membrii comitetului s-au deplasat pentru a verifica situația din teren. Încă de aseară s-a intervenit prin cele două societăți Publiserv și Salubritas cu utilaje și forță umană pentru împrăștiere de material antiderapant, îndepărtarea zăpezii și curățarea trotuarelor. În această dimineață echipele de zi au intrat în dispozitiv asigurând continuitatea intervențiilor.

,,Am solicitat ca toate resursele umane și tehnice disponibile să fie prezente pe teren 24 de ore din 24  pentru a înlătura efectele vremii nefavorabile. Am cerut  societății Salubritas să intensifice curățarea trotuarelor,  iar Poliției Locale să atenționeze proprietarii de imobile persoane fizice sau juridice  despre  obligația legală de a-și îndepărta zăpada și gheața de pe trotuarele din fața proprietăților pe care le dețin. Publiserv va acționa în continuare în tot orașul până vor fi asigurate  condiții optime de circulație pe fiecare stradă ” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Societatea Publiserv este organizată pentru intervenție pe două schimburi a câte 12 ore, intervenind cu 10 utilaje dotate cu lamă și sărăriță, monitorizate prin GPS.  Salubritas va interveni pe aleile pietonale tot în schimburi, folosind cele două utilaje mecanizate pentru trotuare,  sărărițele și frezele manuale. Beneficiarii de ajutor social vor fi in continuare folosiți zilnic pentru curățarea trotuarelor de zăpadă și gheață. Societățile sunt aprovizionate cu stocuri suficiente de material antiderapant, iar preventiv s-au mai comandat încă 100 de tone de sare. Conform prognozei meteorologice sunt anunțate și astăzi ninsori și este în vigoare un cod galben de viscol și vânt. În funcție de evoluția vremii vom decide și alte măsuri dacă se impun. Pentru orice problemă cauzată de vremea nefavorabilă sunt puse la dispoziție două numere de telefon: 0748213100 și 0756 163814, ale dispeceratului local de iarnă.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.