Primarul PNL de Piatra- Neamt, Dragos Chitic a semnat un contract pentru finantarea unei gradinite in cartierul Speranta, se anunta intr-un comunicat al Primariei Piatra- Neamt. Banii vin de la Ministerul Dezvoltarii din guvernul ”ciumei rosii” (asa striga primarul pe strazile orasului la protestele din februarie 2017 si asa striga si astazi seful lui de partid, Ludovic Orban) prin programul PNDL II dezvoltat tot de ”ciuma rosie”.

In acelasi comunicat se mai arata ca saptamana viitoare, primarul Chitic va semna inca un contract de finantare de aceasta data pentru finantarea unei scoli in acelasi cartier. Banii vin tot de la ministerul condus de ”ciuma rosie” prin PNDL II, program initiat de ”ciuma rosie”. Facem aceste precizari cu ”ciuma rosie”, in scopul lamuririi cititorilor, pentru ca in comunicatul Primariei nu este explicat acest lucru.

Loading...

Comunicat de presa, Primaria Piatra- Neamt:

Primarul Dragoș Chitic a semnat luni, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, contractul privind finanțarea prin Programul național de dezvoltare locală a realizării „Grădiniței cu 12 grupe și program prelungit din cartierul Speranța”. Este vorba de o finanțare de 2.256.200 de lei ce va fi asigurată de Guvernul României, valoarea totală a investiției fiind de 4.065.232 lei. Durata cotractului este de 4 ani, de la data semnării lui, ea putând fi prelungită cu maximum  2 ani, în funcție prevederile bugetare aprobate anual cu această destinație.

Grădinița cu program prelungit din cartierul Speranța are o suprafață construită de 980,63 mp și o suprafață deșfășurată de 2.226,69 mp cu regimul de înălțime „Dp+P+1E”, fiind compusă din două corpuri cu legături funcționale între ele. Primul corp de clădire va găzdui 12 săli de clasă, holuri, grupuri sanitare pentru copii și terasă descoperită, iar cel de-al doilea va cuprinde adăpostul de protecție civilă, spălătoria, uscătoria, centrala termică, cabinetul medical, cancelaria, birouri, bucătăria, sala de mese și vestiare.

Săptămâna viitoare, primarul Dragoș Chitic va semna și contractul pentru finanțarea realizării școlii din cartierul Speranța, o investiție totală de 3.706.703 lei din care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va asigura suma de 2.218.772 lei.

Suprafața construită a școlii este de 1.063,85 mp, suprafață desfășurată de 2139 mp  și are regimul de înălțime Parter + 1E. Pe lângă cele 10 săli de clasă, școala va fi dotată cu un laborator și cabinet de informatică, bibliotecă și sală de lectură, sală de materiale didactice și magazie.

„Consider că două dintre fundamentele principale ale unei comunități le reprezintă sănătatea și educația membrilor ei. Încă de la începutul mandatului mi-am propus să le ofer și tinerilor din cartierul Speranța acces facil la educație pentru copiii lor și condiții ca în celelate cartiere. Prin realizarea acestor investiții 240 de copii de vârstă preșcolară și 250 de copii de vârstă școlară din cartierul Speranța vor beneficia de condiții de educație moderne” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Banii nu vin de la guvern, vin din taxele si impozitele platite de cetateni, inclusiv cei din Speranta.Guvernul doar ii administreaza.
    ADMIN: Da, si in cazul de fata ii administreaza bine. Deci e un merit al Guvernului si al partidului care a gandit PNDL. Adica ”ciuma rosie” cu care Chitic isi face acum imagine in stilul caracteristic, cu munca altora. Ca a lui nu se vede deloc. Face orice altceva in afara de administratie.

  2. Municiupiul Piatra neamt a primit foarte putini bani fata de alte municipii. Cu bugetul deja decimat de idiotenia fiscala cu mutarea contributiilor, singurii bani alocati au fost pt. aceasta gradinita . S-au cerut bani pt asfaltari ( cand mergeti la batca doamnei si injurati starea drumului, sa injurati si guvernul, s au cerut bani pentru reabilitarea lui dar maretul program pdnl nu l-a considerat important)

  3. nu mai fiti ironic cu acesta sintagma „ciuma rosie” ca nu i-a facut domnului primar nici un mare avantaj…A trimis niste proiecte de finantare la acest faimos minister si a primit finantare pentru ceea ce le-a trecut printre degetele „ciumei rosii”..Intrati pe site-ul ministerului dezvoltarii si o sa vedeti..marile finantari au mers tot la clientele „ciumei rosii”

LĂSAȚI UN MESAJ