Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, reactioneaza dupa ce primaria Piatra-Neamt a inceput de astazi sa taie castanii de pe 3 strazi din oras, adica toti arborii din aceasta specie. Arsene ii solicita primarului Chitic sa dispuna oprirea taierilor si spune ca inlocuirea castanilor cu platani, este un pericol pentru sanatate:

Mă întristează și revoltă totodată decizia Primăriei Piatra-Neamț de-a ciunti aspectul estetic al orașului prin tăierea a aproape 60 de castani de pe aliniamentele stradale.

Acești castani înfrumuțesează orașul de zeci de ani și sunt parte și martori ai istoriei acestui municipiu. Ba mai mult decât atât, alegerea primăriei de a înlocui castanii cu platani mi se pare cel puțin neinspirată dacă nu chiar periculoasă pentru locuitorii orașului, deoarece sunt recunoscuți a fi unii dintre cei mai mari agresori respiratori. Cred că înainte de-a lua o astfel de decizie, primaria trebuia să măsoare concentratiile de polenuri din aer, asa cum se intamplă în țările civilizate și să aleagă o soluție care nu pune în pericol sănătatea locuitorilor.

Îi solicit public primarului Dragoș Chitic să oprească această acțiune și să organizeze o consultare publică cu locuitorii orașului înainte de a lua o decizie. Pietrenii trebuie să fie consultați și parte a deciziei deoarece efectele ei îi afectează pe toți. Este alegerea lor dacă sunt dispuși să renunțe la această bucățică din istoria orașului!”, a declarat Ionel Arsene pe pagina lui de facebook.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Eu nu spun ca cei de la primarie fac bine ce fac, dar cat e de penibil Arsene sa vorbeasca despre castanii din Piatra Neamt. Hanar nu avea ca exista acesti pomi. Habar nu are cat sunt de bolnavi si periculosi castanii aceia. Daca la un vant puternic se rup si omoara vreun om, raspunde Arsene? Gigolo a pierdut ocazia sa taca. Eu sunt convinsa ca el e prin Bucuresti cu diverse mimoze iar noua piesa de rezistenta a lui a vrut sa-l umanizeze. Mai bine sa-l scolarizeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.