Danut Andrusca, ministrul Economiei in Guvernul Dancila are 49 de ani. El este nascut pe 19/01/1969 in comuna Vanatori Neamt, judetul Neamt.

A absolvit Liceul „Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ, apoi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi unde a obtinut diplomă de licenţă- economist.

In 1991 şi-a deschis prima afacere infiintand S.C. ANDORIX (producţie articole din cauciuc) şi câţiva ani mai târziu, in 1994 a cumpărat o societate specializată în producerea şi comercializarea articolelor tehnice din cauciuc, S.C. ULPROD SRL.

In 2012 intra in politica fiind ales consilier local ales pe listele PSD si de aici ascensiunea sa este extrem de rapida, ajungand in functii importante la nivel national. In intervalul 2013-2014, deci in doar doi ani, ajunge Administrator special la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Drobeta Turnu Severin, apoi director general la aceasi companie, dupa care consilier in Ministerul Economiei de unde ajunge Administrator special la CUPRUMIN S.A. si apoi Preşedinte al Consiliului de Administrare S.C. CONVERSMIN S.A. In toate functiile enumerate, Andrusca a obtinut venituri chiar si de 20 de ori mai mari decat atunci cand era administrator la propria sa firma.

Din functia de Administrator special la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Drobeta Turnu Severin, Andrusca a fost demis în primăvara lui 2014 de Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie care la acea vreme a spus ca „Am hotărat astăzi demiterea administratorului special Dănut Andruscă. Mi se pare profund imoral să castigi aproximativ 20.000 de lei lunar, în conditiile în care se află această societate”

In 2016 Andrusca ajunge pe loc eligibil pe lista PSD pentru Camera Deputatilor, de unde intra in Parlament, iar astazi se regaseste pe lista cu ministri ai Guvernului Dancila, in fruntea unuia dintre cele mai importante ministere din Romania. Andrusca este cunsocut ca un apropiat al lui Ionel Arsene si potrivit unor surse a contribuit cu sume considerabile la campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2016.

In anul scurs de cand este deputat, Andrusca nu s-a remarcat cu nimic in Parlament, fiind unul dintre cei 3 deputati nemteni care n-au scos un cuvant de cand au preluat mandatele (Vezi AICI- TREI DEPUTAȚI DIN NEAMȚ, PE POST DE MOBILIER ÎN PARLAMENT)

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.