Cineva umbla cu cioara vopsita prin Piatra- Neamt si se da dupa cires cand vine vorba de competentele politistilor locali, in a dirija traficul rutier.

Stim cu totii foarte bine ca zilnic in anumite puncte din oras, traficul rutier este infernal si un politist care sa-l dirijeze ar fi mai mult decat util. Cum la rutiera sunt foarte putini politisti si slava Domnului au destule pe cap, oricine se gandeste, de ce oare nu sunt scosi politisti locali in cel putin o intersectie, la orele de varf, pentru dirijarea implicit fluidizarea traficului rutier.

Loading...

Asta ne-am intrebat si noi in timpul sarbatorilor de iarna din 2015, deci in urma cu un an si un pic, atunci cand traficul era complet paralizat in tot orasul, zile la rand. Tot atunci (vezi video mai jos la minutul 2:40!) cei de la Politia Locala ne explicau ca oamenii lor nu au competente in acest sens.

Ei bine, in aceasta dimineata, sa cadem pe spate de mirare, cand vedem un ditamai politistul local dirijand circulatia in giratoriul de la Muzeul de Istorie (foto), echipat corespunzator, dotat cu fluier, etc. Initiativa s-a dovedit foarte buna, pentru ca se circula lejer. Dar nu, nu facea asta pentru ca asa e normal sa se intample, ci pentru ca in zona erau lucrari de asfaltare. Adica sa nu credeti cumva ca va deveni o obisnuinta.

Si atunci, cine minte si de ce? Nu sunt decat doua supozitii pe care se poate merge: ori am fost mintiti cu nerusinare in urma cu un an, si numai noi ci toti pietrenii, ori politistul local fotografiat de noi, incalca legea si ar trebui sanctionat, el si sefii sai.

Si totusi, daca un politist local a putut face asta astazi, de ce nu s-ar putea in fiecare zi la orele de varf? Intrebarea este retorica, desigur.

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. dar in schimb au drepturi de a te invita sa-ti dea amenda findca ai parcat in curtea spitalului judetean unde nu are nici o treaba cu drumul public.

LĂSAȚI UN MESAJ