Cineva se joaca cu sanatatea copiilor de la Școala ”Nicu Albu” (scoala nr. 10) din Piatra- Neamt. De cateva saptamani, se fac presiuni enorme pentru ca firma care in noiembrie 2017 a imbolnavit mai multi copii cu mancare alterata, sa revina in scoala si sa asigure dn nou alimente pentru copii.

Ieri, acest lucru s-a si intamplat, o clasa intreaga primind alimente de la firma de catering Mirapam SRL. Este vorba despre aceeasi firma la care dupa scandalul din noiembrie, DSP a descoperit nereguli grave si careia i s-a suspendat activitatea. Firma servise copiilor branza ca Escherichia Coli, una dintre cele mai periculoase bacterii care duce la infecţii urinare, provoacă probleme respiratorii şi chiar pneumonie, ori sindromul hemolitic-uremic, afecţiune deosebit de gravă, care afectează rinichii persoanei infectate. Ulterior s-a descoperit ca mancare era facuta in conditii absolut improprii, intr-o bucatarie improvizata cu apa adusa dintr-o fantana.

Loading...

Dupa ce Mirapam a ramas fara autorizatie de functionare, contractul a fost reziliat, iar in baza unui nou contract, mancarea elevilor de la sc. 10 a fost si este asigurata de  Fundația ”Împreună pentru Solidaritate Socială” din Savinesti, care mai asigura alimente pentru inca alte 4 unitati scolare unde nu au fost niciodata probleme. Serviciile oferite de Fundatie sunt extrem de apreciate de parintii elevilor scolii Nicu Albu si nu au fost probleme pana in urma cu aproximativ doua luni, cand Fundatia a inceput sa intampine presiuni pentru a renunta la contractul pentru furnizarea mancarii. S-a mers pana acolo, incat s-au facut si reclamatii inventate la DSP, dupa ce cativa copii au avut probleme de digestie, puse imediat pe seama calitatii mancarii. DSP urmeaza sa faca verificari, insa parintii care nu vor sa mai auda de Mirapam, firma care le-a imbolnavit copiii, ne-au trimis niste imagini cu WC-urile scolii. Ei pun problemele medicale ale copiilor pe seama lipsei igienei din toalete. In imagini se pot vedea chiuvete cu rugina, vase de toaleta fara capac si murdare, cosuri de gunoi mizerabile, ba chiar si perii de curatare cu urme de excremente.

Tot parintii spun ca la mijloc este un complot cu interese finaciare foarte mari, in care pe langa Mirapam sunt implicati cel putin inca un parinte si chiar directoarea scolii.

Directoarea Domnica Daniela a declarat ieri ca ea este straina de astfel de practici si a negat orice fel de acuzatie. Cu toate astea, ieri, Mirapam SRL a dus mancare la o clasa cu 20 de copii. Cine minte si cine pune interesele financiare mai presus de sanatatea a cateva sute de copii, ar trebui sa afle inspectorul scolar general si organele de ancheta. Vom reveni.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

 1. E clar că astfel de societăți papă bani frumoși de la părinții care au copiii la after school.
  Că bătălia e mare, nu încape nicio îndoială. Că unii directori de școli au partea leului în toată povestea asta, nu e doar o bănuială.
  Aceste firme ar trebui să fie cunoscute de către ”beneficiari”.
  Când sunt câștigate licitațiile, n-ar trebui să aflăm și noi, părinții, în ce condiții se prepară hrana, cum este ea transportată și servită copiilor? Mergem pe mâna profesorilor care spun că mâncarea e buna și-atât?
  De ce atâta secret?
  Eu vreau să văd imagini din bucătăria acestei societăți care aduce mâncare la școala aceasta. Cu detalii: frigidere, spații de depozitare, mese de lucru, recipiente de gătit, transport șamd.
  Se poate?

 2. de ce a fost sters comentul meu ? a deranjat pe cineva . Poti să raspunzi adminule ?
  ADMIN: Pentru ca nu comentezi la subiect si jignesti. Cand spui despre cineva ca minte si il faci penibil, macar vii si cu niste argumente. Sau daca tot faci afirmatii gratuite, asuma-ti-le cu o identitate, nu sub anonimat!

LĂSAȚI UN MESAJ