Potrivit unui comunicat al CJ Neamt, presedintele Arsene a mers ieri sa vada cu ochii lui ”grozaviile” de la Sectia Pediatrie a Spitalului Judetean Neamt, ceea ce nu poate fi decat un fapt absolut normal si chiar indicat dupa scandalurile din ultimele zile si din ultimii ani, din institutia medicala amintita, relatate pe larg de presa locala si nationala.

In comunicatul de presa, Ionel Arsene declara ca informatiile primite de el pe acest subiect  ”au fost insuficiente și contradictorii, nu au fost de natură să clarifice lucrurile și cine anume se face vinovat”, cu alte cuvinte, putem intelege ca presedintele CJ a fost dezinformat cu buna stiinta, cel mai probabil pentru a se ascunde gunoiul sub pres, fapt extrem de grav si care nu ar trebui sa ramana fara urmari.

Arsene a cerut celor direct implicati, ca pana maine, vineri, sa-i fie prezentat un raport cu situtatia la zi a cee ce se intampla la Pediatrie.

Comunicat de presa Consiliul Judetean Neamt:

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a facut astăzi o vizită la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Piata-Neamț, în urma situației sesizate de pacienți  privind faptul că în secție există gândaci.

Președintele Ionel Arsene a solicitat managerului SJU Piatra Neamț, Liviu Negelschi, și sefei Secției de Pediatrie ca până vineri să întocmească un raport complet în legătură cu această situație.

„Am fost indignat de această situație și am cerut explicații de la toți factorii implicați pentru a lămuri ce anume s-a întâmplat, însă informațiile pe care le-am primit au fost insuficiente și contradictorii, nu au fost de natură să clarifice lucrurile și cine anume se face vinovat. Prin urmare, am decis să fac o vizită inopinată la spital, să văd personal cum arată saloanele, să discut cu pacienții și aparținătorii, iar în urma acestei deplasări am decis să dispun o anchetă pentru a afla cum de s-a ajuns aici, iar cei care nu și-au facut treaba corespunzător să fie sancționați.

La Secția Pediatrie, Consiliul Județean Neamț deruleaza un amplu program de reabilitare și extindere, ceea ce face ca astfel de situații să devină mai greu de controlat în această perioadă.În acest sens, am făcut o discuție cu antreprenorul care se ocupa de lucrarea de reabilitare a Secției de Pediatrie să dubleze numărul de echipe pentru a finaliza lucrarea în cel mai scurt timp posibil. Le-am cerut de asemenea cadrelor medicale să acorde o atenție sporită copiilor, pentru a evita astfel de situații pe viitor. Consiliul Județean Neamț asigura întreaga finanțare pentru acest proiect și mă aștept de la toți factorii implicați, fie că vorbim de conducerea spitalului, de constructor sau cadre medicale, să trateze această situație cu maximă responsabilitate”, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ