Un silvicultor din Borca, judetul Neamt, a fost la un pas de tragedie noaptea trecuta (25/26 aprilie) in timp ce se afla intr-o padure din satul Sabasa, unde a trait cosmarul vietii lui.

Mihai Bostan in varsta de 46 de ani se afla in timpul serviciului, fiind maistru de vanatoare. El verifica hranitoarele pentru porcii mistreti si supraveghea zona, stiind ca este frecventata de braconieri. La un moment dat s-a trezit fata-n fata cu o ursoaica cu doi pui, iesita dintr-un tufis. Ursoaica a devenit agresiva si s-a napustit asupra barbatului. Acesta a luat-o la fuga, iar in timp ce alerga a armat pusca pentru a speria animalul. Din neatentie, a tras intr-unul dintre picioare. Ursoaica s-a spriat si nu l-a mai urmarit, insa omul s-a ales cu o rana grava. A improvizat un garou si a dat alarma sunand la colegii sai si la 112.

Loading...

A fost preluat de o ambulanta iar medicii spun ca pacientul a avut nu doar noroc ci și prezenta de spirit , pentru ca și-a legat singur un garou improvizat dintr-o curea, astfel incât cantitatea de sânge pierdută a fost cît de cât limitată.
”Starea pacientului era relativ stabilă, noroc ca făcuse un garou pentru ca piciorul este grav afectat prin împușcare.  A fost dus la Spital Județean iar de acolo, pentru ca leziunile necesitau imediat o interventie chirugicală complexa a fost trimis la clinica Sf. Spiridon din Iasi. A fost operat, dar nu se știe dacă va suferi vreo complicație care sa implice sau nu amputare de membru”, a declarat dr. Aurel Tardea, medic SAJ Neamț.

Pentru ca este accident de munca și pentru ca s-a făcut uz de arma, cazul a intrat atât in atenția poliției cât și a Direcției Silvice care au demarat o serie de cercetari pentru a elucida împrejurările in care s a produs evenimentul.
Barbatul împușcat este un maistru de vinatoare cu experiența , potrivit colegilor săi din direcția Silvică și are acasă 4 copii fiind singurul întreținător al familiei.

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.