Mai multe judete din Romania, inclusiv judetul Neamt sunt sub o avertizare metorologica de vreme severa. Pentru Neamt s-a emis cod galben/portocaliu, valabil de astazi, de la ora 22, pana sambata, 7 ianuarie 2017, la ora 10. Pana la inceputul saptamanii viitoare, va fi ger. Din datele furnizate de meteorologi, perioada critica in judetul nostru, va fi intervalul 5 ianuarie ora 22- 6 ianuarie ora 20, potrivit ANMH

Si IPJ Neamt a emis un comunicat de presa, cu recomandari pentru perioada cu conditii meteo extreme:

Loading...

”Având în vedere avertizarea meteorologică, de cod galben/portocaliu de ninsori și viscol, polițiștii nemțeni vă recomandă să porniți la drum numai după ce v-ați interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți şi situaţia meteorologică existentă.

Este imperativ ca autovehiculele să fie echipate corespunzător pentru a circula în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.). Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente,  un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

De asemenea, toţi conducătorii auto trebuie să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri, care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă și evitați depășirile riscante, adaptând în permanență viteza la condițiile de carosabil.

În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare.”

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ