Ieri, 6 ianuarie 2020, a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru postul de director al Apaserv, companie care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind perceputa de nemteni ca pol al coruptiei si incompetentei.

In acelasi registru se inscrie si concursul pentru ocuparea postului de director, ocupat pana acum ca interimar de Vlad Angheluta, fost prefect al judetului Neamt.

Conform datelor publicate pe site-ul Apaserv SA, concursul pare a fi unul cu dedicatie. Pentru cine ar putea fi el aranjat, nu este greu deloc de dedus. Potrivit informatiilor tvmneamt.ro, in cursa pentru unul dintre cele mai bine platite posturi din judetul Neamt, s-au inscris 4 candidati, printre care evident, Vlad Angheluta si Neculai Ivanov, personaj care de asemenea nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Apaserv a publicat pe site-ul companiei un ”PLAN DE SELECȚIE PENTRU OCUPAREA POSTULUI DE DIRECTOR GENERAL LA COMPANIA JUDEȚEANĂ APA SERV S.A”, care miroase de la o posta a facatura, in stilul consacrat Apaserv, in ceea ce priveste concursurile si angajarile pe baza de pile. Potrivit documentului, nu va exista o proba scrisa asa cum se organizeaza la orice concurs, mai ales la unul pentru un post platit din bani publici. Apaserv revolutioneaza sistemul de ocupare a functiilor din Romania, si ca sa-i fie drumul mai usor si aparent legal celui care va fi înscaunat director cu actel in regula, a inventat un concurs cu plic si interviu, fara proba scrisa. Plicul va contine niste raspunsuri la o ”scrisoare de asteptari” (!!!) intocmita de Comisia de Concurs, apoi va fi un interviu cu candidatii, si… gata. Cel mai bun castiga functia. Cine face parte din Comisie inca nu se stie, desi acest lucru trebuia facut public din momentul publicarii anuntului. (Documentul Apaserv, AICI).

Dar pana vom afla rezultatele finale ale concursului si pana se va trezi vreo institutie sa verifice angajarile/concursurile si sa faca lumina printre zecile de milioane de euro ratacite pe diverse trasee prin Apaserv, publicam o scurta lista cu cateva intrebari pentru conducerea companiei, cu observatia ca daca vor fi puse la proba ”interviu”, au un real potential de eliminare din cursa a candidatului Angheluta:

1.Care sunt motivele pentru câte ați reziliat contractul de asistenta tehnica proiect POIM?
Ați recuperat avansul acordat? Pentru plățile interimare făcute ce sa plătit mai exact, punctul? Garanția de buna execuție a fost executata? S-a executat aceasta garanție atât timp cât nu s-au respectat derularea și cauzele contractuale?
2. Cum este gestionat nămolul generat in stațiile de epurare? Este folosit in agricultura sau este folosit ca și cogenerare in fabricile de ciment?
3. Prin Ordonanța de Guvern ați primit de la Guvernul României sume aferente corecțiilor finaciare înregistrare pe proiectele cu finanțare UE? Ce ați făcut cu aceste sume primite, cum au fost bugetate? Au fost folosite pentru plata împrumutului contractat?
4. Ce funcție deține doamna Maria Solomon? A fost remunerata lunar pentru buna desfășurare a contractului de asistenta tehnica POIM semnat cu TAHAL, in condițiile in care acesta a ajuns la reziliere?
5. A fost solicitat sau ați primit in ultimi 2 ani din partea actionarului majoritar in speța Consiliul Județean, buget in vederea schimbării conductelor cu durata de viața depașită pentru a elimina pierderile din sistem care ajung la 70% la acest moment?
6. Care este valoarea pierderilor de apa înregistrate de companie la acest moment?
7. In cazul angajaților pensionați se va aplica de catre conducerea companiei regula ”pensia nu se cumulează cu salariul” așa cum se face la nivel național?

Raspunsurile pot fi trimise pe adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com, de preferat, inainte de faza finala a concursului.

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.