Maine, 19 iunie, in Tabara de la Oglinzi, judetul Neamt, va lua startul proiectul pilot pentru elevi din Neamt Sibiu si Constanta, ”Gandesc, vorbesc si actionez Pro-integritate”.

Este vorba despre o competiţie care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de gândire critică şi de comunicare raţională în spaţiul public, precum şi la formarea şi dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială, după cum subliniază iniţiatorii proiectului.
Practica dezbaterilor îi pregăteşte pe tineri să acţioneze şi să participe inteligent în viaţa socială, să investigheze şi să analizeze probleme importante ale lumii contemporane, să fie critici şi constructivi în abordările asupra unui subiect.

Concursul este organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, care prin Direcția Generală Anticorupție vor derula proiectul pilot „Gândesc, vorbesc şi acționez Pro-integritate!”. Lansarea acestui proiect a fost consemnata în cadrul unei conferințe de presă organizată astazi la Piatra Neamț în prezența reprezentanților Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț (Gheorghe Paisa), Inspectoratului Școlar Județean Neamț (Elena Laiu), Serviciului Anticorupție Neamț (cms. sef Rares Bostan). La conferinta de presa ar fi trebuit sa fie prezenta si Daniela Soroceanu, prefctul judetului Neamt, insa dupa ce s-a lasat asteptata aproximativ 5 minute, a anuntat ca nu mai poate veni.

”Gandesc, vorbesc si actionez Pro-integritate” este un concurs de tip debate (dezbatere), o forma structurala de dezbatere educationala, compusa din echipaje cu un numar egal de membri. Acestia vor trebui sa puna in valoare pro si contra argumente diferite pe chestiuni asupra carora oamenii desi bine intentionati, pot fi in dezacord. La competitie vor participa elevi de clasele IX- XI, iar utlima zi de concurs va fi 23 iunie.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.