Imagini absolut halucinante, surprinse in timpul unei ședinte online de Consiliu Local al comunei Războieni, judetul Neamt (imagini video la sfarsitul articolului). Doi consilieri locali USR participa la sedinta, in direct, de la volan: unul cu ambulanta in misiune, altul cu microbuzul de transport in comun, plin cu calatori.

Scenele s-au petrecut in timpul unei sedinte de CL extraordinare, din luna decembrie 2020, iar cei doi (cunoscuti prin comuna si ca cei mai inversunati jălbari impotriva primarului) participa la lucrarile sedintei chiar de la locul de munca, desi legea le da dreptul sa se invoiasca de la serviciu, daca sunt alesi locali si trebuie sa desfasoare activitati in interesul comunitatii care i-a ales.

Unul dintre protagonisti este Cozma Constantin (USR), șofer pe ambulanta la SAJ Neamt (Serviciul de Ambulanta Judetean), Statia Piatra Neamt. El îi atrage atentia presedintelui de sedinta ca ”unii mai si muncesc”, îi spune ca s-ar putea sa nu-l auda prea bine pentru ca merge ”sa salvez viata unui om”, apoi da drumul la sirene si pleaca in misiune. Insa asta nu l-a impiedicat sa participe in continuare la sedinta si chiar sa voteze de la volanul ambulantei, in timp ce goneste prin trafic cu sirenele pornite.

Celalat consilier local, Costel Misăilă, participa la ședință de la volanul microbuzului apartinand firmei de transport in comun Mega Travel din Piatra Neamt. Pe imagini se vede ca șoferul consilier local conduce un microbuz plin cu calatori, insa nici pe el nu-l impiedica nimic sa aiba discutii pe marginea proiectului de hotarare dezbatut si chiar sa-si exprime votul, sub privirile inmarmurite ale calatorilor.

Desi cei doi consilieri locali au dat dovada de maxima iresponsabilitate, atat in ce priveste indeplinirea atributiilor de serviciu cat si prin punerea in pericol a altor vieti, au scapat nepedepsiti. Dimitrie Mocanu, purtator de cuvant IPJ Neamt, a declarat pentru tvmneamt.ro ca la Sectia de Politie Stefan cel Mare a fost depusa o sesizare privind incidentul, cu 10 zile in urma. Atat Cozma cat si Misaila, au fost chemati la Sectie, insa nu au putut fi sanctionati, pentru ca abaterile de la regimul rutier trebuie constatate de un agent de politie si doar cu mijloace video omologate, prin urmare, consilierii locali teribilisti s-au ales doar cu o instruire din partea politistilor, privind regulamentul rutier.

Ramane de vazut care va fi si pozitia conducerii SAJ Neamt si a firmei de transport Mega Travel, dupa vizualizarea imaginilor.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. mai este un specimen din asta: dl Liviu Harbuz, care prin tupeismul si meganesimtirea sa nu si-a putut intrerupe calaloria, la volan, pe durata sedintei CL Piatra Neamt din 28.01.2021.
    Acesta este respectul pentru functia obtinuta prin increderea acordata de electorat.
    Sa-i mai alegem !

  2. Şi în locul dumneavoastră ce ați face ? Să lăsați omul să moară şi să participați la CL sàu să participați şi să salvați o viață în acelaşi timp ? Păi se vede că USR are consilieri muncitori. Nu ca PSD pinalty,Olguța şi corupții .Să mai spună cineva de USR că are corupți în partid .Acuma nu mai ştie PSD cum să atace .După aceea PSD ataca că de USR nu a salvat vieți .NU uităm PSD .Nu iertăm .Tot USR votăm .

    • Legea este lege pentru toti! USR-istii nu s-au nascut usr-isti! Sunt PSD-isti undercover! In Romania nu exista politicieni cinstiti. Daca vrei, nuantez!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.