Ca răspuns la nevoia urgentă a oamenilor de a găsi modalități prin care să facă față presiunilor actuale generate de criză și din nevoia fiecăruia de a-și menține o stare de echilibru, Institutul de Psihologie GAMMA oferă sprijin psihologic GRATUIT, în sesiuni telefonice și/sau audio-video (whatsapp, skype etc).

De la profesioniștii din domeniul sănătății care activeazăîn prima linie de intervenție, familii afectate de epidemie, până la oameni singuri sau familii cu copii, aflați în dificultate, oricine poate apela la serviciile celor peste 65 de profesioniști voluntari din cadrul proiectului GAMMA Health Project.

Prin acest proiect, Institutul de Psihologie GAMMA își propune să susțină populația în vedereadezvoltării abilităților de adaptare (coping), pe plan personal și profesional. Obiectivele proiectului se centrează pe:

  • Educarea populației pentru a gestiona presiunile aduse de situația de urgență, atât pe perioadaacesteia, cât și pe termen lung, în reorganizarea vieții după aceasta;
  • Scăderea incidenței depresiei, anxietății și a altor patologii, în rândul populației;
  • Crearea unui parteneriat public-privat și a unui demers concentrat al societății civile, pentrusprijinirea populației în situații de criză.

Sprijinul psihologic oferit vaconsta în :

  • sesiuni de 20-30 min, la solicitarea celor care au nevoie, cu unul dintre cei 65 de voluntari: psihologi,psihoterapeuți practicanți, consilieri, coach, psihoterapeuți în formare, instruiți special pentru prim-ajutor psihologic.
  • Informarea populației cu privire la modalitățile sănătoase de gestionare a dificultăților aduse de starea de urgență (din punct de vedere mental, emoțional, relațional).

Solicitările celor interesați vor putea fi preluate începând cu data de 22 aprilie 2020, la numărul de telefon 0741093131,sau prin completarea formularului de pe site-ulhttps://www.gammaclinic-psychology.ro/gammahealthproject.

Mai multe detalii legate de acest proiect găsiți pe website-ul Institutului nostru: www.gammaclinic-psychology.ro, precum și la persoanele de contact:

Diana Laura Ciubotaru- Președinte AICSCC – Gamma Institute, Psih. Principal Sistemic de familie și Cuplu- (diana.ciubotaru@gammainstitute.ro)

Raluca Ferchiu – Psihoterapeut Sistemic de Familie și Cuplu – (raluca.ferchiu@gammainstitute.ro, 0748107191)

tvmneamt.ro- sursa: Comunicat de presa, Institutul de Psihologie GAMMA

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.