În ziua de 06.04.2017, în jurul orei 12.30, un echipaj poliție rutieră a depistat în trafic, pe strada Orhei, un bărbat de 81 de ani, din Piatra Neamț care conducea un autoturism, transportând marfă de contrabandă.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit că într-o cutie, din portbagajul mașinii, se aflau 64 de pachete din Republica Moldova, respectiv 1280 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

Acestea au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006.

Reamintim faptul că polițiștii nemțeni, în cursul anului 2016 au efectuat 144 de acţiuni pentru combaterea contrabandei, fiind constatate 69 de cazuri de infracţiuni de contrabandă. Totodată, ca urmare a abaterilor constatate, au fost confiscate 14.325 pachete ţigări, 26 litri alcool dublu rafinat şi 10 litri de votcă.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ