Trei barbati care cu ajutorul unor conturi fictive pe facebook (Vezi detalii aici!) au obtinut foloase materiale necuvenite, au ajuns din nou dupa gratii. Ei fusesera pusi sub control judiciar, insa au incalcat regulile acestei masuri, informeaza IPJ Neamt:

In urma supravegherii judiciare a trei suspecți, aflați sub măsura controlului judiciar, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț – Biroul Supravegheri Judiciare s-au sesizat de nerespectarea unei obligații impuse de instanță pentru cei trei bărbați, fapt pentru care în data de 20.02.2017 au înaintat propunerea pentru luarea unei măsuri mai severe.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 39 de ani, toți din Piatra Neamț sunt cercetați pentru faptul că s-au constituit într-un grup infracțional organizat, în cadrul căruia au acționat în mod coordonat, prin crearea de conturi fictive într-o rețea de socializare, pe numele unor persoane publice.

Aceștia au inițiat campanii umanitare nereale care, prin natura lor au cauzat prejudicii morale şi de integritate afectând imaginea şi credibilitatea vedetelor în faţa publicului, având ca scop, determinarea mai multor persoane de a le trimite sume de bani, astfel obținând beneficii materiale de circa 33.853,37 USD și 1000 lei.

În data de 22.02.2017, instanța de judecată a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, cei trei bărbați fiind preluați de polițiștii nemțeni și încarcerați.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ